Lietuvius sugraudino be vandens, maisto ir mokyklų likę Filipinų vaikai

12 tūkst. litų – tiek per parą nukentėjusiems filipiniečiams paaukojo lietuviai. Tokius duomenis pateikė UNICEF Lietuva. Aukas renka ir organizacija „Gelbėkit vaikus“. Ji tikslių skaičių, kiek lietuviai paaukojo, kol kas neturi.

Nuo taifūno ir jo sukeltų nelaimių nukentėjo 11,5 mln. žmonių, iš jų 4,5 mln. – vaikai.<br>UNICEF nuotr.
Nuo taifūno ir jo sukeltų nelaimių nukentėjo 11,5 mln. žmonių, iš jų 4,5 mln. – vaikai.<br>UNICEF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 14, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 AM

„Esu labai patenkinta lietuvių pagalba. Nelaimės mastas yra didelis, žmonės yra sukrėsti, reikia kuo greičiau prisidėti ir daugiau. Reikia, kad ši žinia pasiektų kuo daugiau žmonių“, - portalui sakė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė. Ji kvietė žmones aukoti jų interneto svetainėje www.unicef.lt.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ Lietuvoje taip pat renka aukas nukentėjusiems Filipinuose. „Prašome Lietuvos žmonių paaukoti 5 litus siunčiant žinutę numeriu 1405 ir rašant kodą 1405 arba aukoti neribotą sumą puslapyje aukok.lt“, - ragino „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

Taifūnas Filipinus nusiaubė praėjusį šeštadienį. UNICEF duomenimis, nuo taifūno ir jo sukeltų nelaimių nukentėjo 11,5 mln. žmonių, iš jų 4,5 mln. – vaikai.

„Jie liko gyvi, jiems reikia pagalbos. Tikimasi audrų, tai dar labiau pablogins esamą situaciją. Vaikai ir motinos yra labiausiai pažeidžiami. Jiems skubiai reikia maisto, švaraus geriamo vandens. Reikia pastogės, tinkamų sanitarinių sąlygų. Kiekviena minutė ten yra mirties ir gyvenimo klausimas“, - sakė J.Majauskaitė.

R.Dičpetrienės teigimu, per 3 tūkst. mokyklų Filipinuose uždarytos. Apie milijonas vaikų negali lankyti mokyklų – jos arba sugriautos, arba tokios būklės, kad jų neįmanoma lankyti.

Tiek UNICEF, tiek „Gelbėkit vaikus“ jau yra išsiuntusios skubią pagalbą filipiniečiams. „UNICEF visada turi tam tikrą rezervą – nelaimės atveju parama turi pasiekti žmones kuo greičiau. Pirmieji lėktuvai su UNICEF pagalba šalyje leidosi jau pirmadienį. Dabar jie padeda 10 tūkst. šeimų“, - sakė UNICEF vykdomoji direktorė Lietuvoje.

UNICEF turi tiekimo sandėlį Kopenhagoje, kuriame pūpso krūvos vaistų, vandenį valančių tablečių, antklodžių. Jos įvykus nelaimei iškart keliauja į tas vietas. Padėti važiuoja ir žmonės, UNICEF darbuotojai.

„Gelbėkit vaikus“ taip pat jau išsiuntė lėktuvą su 40 tonų pagalbos. „Reikalingi apklotai, priemonės naujagimiams. Kartu su materialia pagalba išskrido 4 mobilios medicinos klinikos, 12 gydytojų ir 9 stichinių nelaimių ekspertų komanda, kuri vietoje padeda vaikams ir suaugusiems“, - kalbėjo R.Dičpetrienė.

Filipinuose organizacija „Gelbėkit vaikus“ veikia daugiau nei 30 metų. Per 100 organizacijos darbuotojų šalyje padeda nukentėjusiesiems ir dieną, ir naktį.

Sunkiausia pasiekti ten gyvenančius žmones – sugriauta infrastruktūra.

Nusiaubtiems Filipinams lietuviai galės padėti dar bent porą mėnesių. UNICEF žadėjo akciją tęsti iki kitų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.