Socialdemokratai negelbės V.Uspaskicho

Seimo socialdemokratai balsuos

Socialdemokratai apsisprendė dėl V.Uspaskicho.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Socialdemokratai apsisprendė dėl V.Uspaskicho.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 8:49 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:30 AM

„Taip. Aš manau, kad kuo greičiau tie klausimai išsprendžiami, tuo mažiau būna spekuliacijų“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar socialdemokratai palaikys generalinio prokuroro prašymą panaikinti V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę.

„Mes, socialdemokratai, visuomet laikėmės ir laikysimės tos pačios pozicijos, mes negalime teisėsaugos institucijoms trukdyti atlikti tyrimą ar stabdyti tyrimus“, - tvirtino jis.

Vyriausybės vadovas atmetė svarstymus, kad socialdemokratai mainais už paramą jų nariui Broniui Bradauskui, balsuojant dėl jo atleidimo iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų, „darbiečiams“ yra pažadėję nebalsuoti už generalinio prokuroro prašymą dėl V.Uspaskicho imuniteto.

„Jokių derybų nebuvo ir pokalbių tais klausimais nebuvo“, - teigė A.Butkevičius.

Kita vertus, jis kritikavo dabartinį parlamentarų teisinio imuniteto institutą.

„Man truputį keista, kad tos neliečiamybės atimamos kiekvienam atskiram naujam atvejui. Aš įsivaizduoju - jeigu neliečiamybė politikui jau atimta vieną kartą, vargu, ar ji turėtų keliama dar kartą, svarstant kitą atvejį, kitą bylą“, - svarstė premjeras.

Anksčiau Seimas yra panaikinęs V.Uspaskicho imunitetą vadinamojoje Darbo partijos byloje. Šios partijos steigėjas ir buvęs jos pirmininkas yra pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir „juodosios buhalterijos“.

Seimas spalio pradžioje yra gavęs generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Darbo partijos nario V.Uspaskicho laisvę dėl nepagarbos teismui.

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.