L.Graužinienės pavaduotoją siunčia pasivaikščioti Dievo takais

Seimo vicepirmininkas Jaroslavas Narkevičius džiaugiasi. Lenkų rinkimų akcijos atstovas tikėjimą Dievu gali suderinti su savo tiesioginiu darbu Seime. Parlamento valdyba jį komandiravo į Izraelį, pasivaikščioti Dievo takais.

Seimo vicepirmininkas J.Narkevičius aplankys šventas Izraelio vietas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Seimo vicepirmininkas J.Narkevičius aplankys šventas Izraelio vietas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 15, 2013, 8:55 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:53 AM

Kartu su Lenkijos piligriminės kunigų organizacijos „Apostolos“ nariais Lenkų rinkimų akcijos atstovas Seimo narys J.Narkevičius Izraelyje aštuonias dienas bastysis po šventas šios valstybės vietas.

Lėktuvu iš Varšuvos atskridę į Tel Avivą, piligrimai jau pirmąją naktį praleis Betliejuje. Ten kitą dieną susipažins su šio miesto įžymybėmis. Trečiąją komandiruotės dieną suplanuota išvyka į kitą šventą miestą – Nazaretą. Po to seks išvykos į istorines kalvas, vietą, kur Jėzus padaugino duoną ir žuvį, Jeruzalę.

Vieną dieną į programą įrašyti ir kūniški malonumai – maudynės Negyvojoje jūroje. Po to bus aplankyta daugybė bažnyčių ir koplyčių, Alyvų kalnas, ant kurio Jėzus meldėsi prieš savo mirtį, ir kitos piligrimų lankomos vietos.

Savo prašyme Seimo vadovams J.Narkevičius pabrėžė apie planuojamus susitikimus su Izraelio parlamento nariais, įvairių institucijų atstovais.

„Ten ne tik poilsiausiu, bet ir dirbsiu. Vyks įvairių paskaitų ir diskusijų man įdomiomis temomis“, - portalui lrytas.lt tvirtino J.Narkevičius.

Seimo narys sako, kad beveik visas komandiruotės išlaidas jis padengs iš savo kišenės. Tai jam kainuos apie 4 tūkst. litų. Esą kelionė apiforminta kaip komandiruotė, nes Seimo kanceliarija skirs 15 litų jo sveikatos draudimui.

Tuo metu, kai J.Narkevičius vaikščios šventais keliais, jo kolegos dirbs Seimo posėdžių salėje. Kai kurie parlamentarai juokauja, kad J.Narkevičius vyksta į Izraelį, nes galbūt pridarė daug nuodėmių.

„Nėra žmogaus, kuris nedaro klaidų“, - filosofiškai kalbėjo Seimo narys.

J.Narkevičius buvo išrinktas Seimo pirmininko pavaduotoju, kuris turėjo rūpintis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Įdomu tai, kad tuo metu, kai jis dalyvaus piligriminėje kelionėje, Lietuva ruošis svarbiausiam pirmininkavimo renginiui – Rytų partnerystės susitikimui, į kurį atvyks daugelio Europos valstybių lyderiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.