Popiežius – mafijos taikinys? Vatikanas nelinkęs panikuoti

Vatikanas sumenkino

Vatikanas sumenkino perspėjimą, kad popiežius Pranciškus dėl Šventojo Sosto finansų reformos gali tapti mafijos taikiniu.<br>AP nuotr.
Vatikanas sumenkino perspėjimą, kad popiežius Pranciškus dėl Šventojo Sosto finansų reformos gali tapti mafijos taikiniu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:32 AM

„Nėra jokių priežasčių nerimauti, ir nėra reikalo maitinti gandus“, – pasakė Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi, kuris dar pridūrė, kad ir Vatikanas, ir popiežius yra „visiškai ramūs“ dėl įtariamos grėsmės.

Vienas pagrindinių su italų mafija Kalabrijoje kovojančių prokurorų Nicola Gratteri šią savaitę išreiškė susirūpinimą, kad dėl Pranciškaus atliekamos Vatikano finansų pertvarkos jis gali tapti Italijos mafijos „Ndrangheta“ taikiniu.

„Tie, kurie maitinosi iš tos valdžios ir turtų, tiesiogiai atėjusių iš bažnyčios, nervinasi ir yra sunerimę“, – sakė N.Gratteri interviu laikraščiui „Il Fatto Quotidiano“. Prokuroras sakė nežinantis, ar mafija gali nusitaikyti į popiežių, tačiau „jie tikrai apie tai pagalvoja. Jam gali kilti grėsmė“.

Popiežius, sako N.Gratteri, „griauna Vatikano ekonomikos centrus. Jeigu mafijos bosai gali jį pargriauti, jie nedvejos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.