Žaidimų aikštelę puošia Kaune orangutanė su mažyliu

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode atidaryta vaikų žaidimų aikštelė, kurios „prižiūrėtoja“ tapo orangutanė ir jos mažylis. Tai kauniečio skulptoriaus, drožėjo Lino Saladžiaus sukurtas darbas, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Botanikos sodo vaikų žaidimų aikštelę puošia medinė orangutanų skulptūra.<br>Botanikos sodo nuotr.
Botanikos sodo vaikų žaidimų aikštelę puošia medinė orangutanų skulptūra.<br>Botanikos sodo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-16 05:00, atnaujinta 2018-02-20 08:25

Botanikos sodui, kuriame kasmet pabuvoja apie 50 tūkst. lankytojų, trūko geros vaikų žaidimo aikštelės, todėl natūraliai kilo mintis ją ten įrengti. Buvo pasirinkta vieta šalia pasaulyje garsios mokslininkės antropologės prof. Birutės Marijos Galdikas iniciatyva pasodintos ąžuolų giraitės.

Botanikos sodo direktorei Vidai Mildažienei ir B.Galdikas fondo vadovei Sandrai Dastikienei norėjosi, kad tai būtų išskirtinė ir į prekybos centrų ar daugiabučių namų vaikų žaidimo aikšteles nepanaši vieta. Čia visi žaidybiniai elementai bus įrengiami iš ekologiškų natūralių medžiagų, suoliukams panaudojama išdžiūvusių parko medžių mediena, aikštelės dangai – iš jų šakų pagamintas mulčius.

Aikštelei savotiškumo suteikia ant nuvirtusį medį primenančio suolo tupinti medžio drožėjo L.Saladžiaus išdrožta ąžuolinė labai mielos orangutanės su orangutaniuku skulptūra.

Šiemet aikštelė tik pradėta rengti: išlyginta jos teritorija, sukurta pirmoji skulptūra, pastatyti keli suoliukai. Bendrovė „Uno Parks“ medžiuose sukonstravo laipioti, karstytis ir šliuožti pritaikytus žaidimų elementus, kurie leistų vaikams pasijusti vikriais beždžioniukais.

Natūralia aikštelės dalimi tapo krūminių sidabražolių labirintas ir kitoje tako pusėje esantis tvenkinys su keturiomis gulbėmis.

Jas prieš kelerius metus nuo ledinės mirties Kauno mariose išgelbėjo verslininkai Loreta ir Gintaras Skorupskai.

Kitais metais planuojama imtis naujų kūrybinių idėjų – dar reikėtų nutiesti takus, pastatyti sūpynes, akmenų labirintą, medinę pilį – labirintą, Baublio namą. Aikštelę galėtų puošti ir daugiau unikalių medžio skulptūrų ar floristinių dekoracijų, todėl čia ketinama rengti aikštelės dekoravimo plenerus.

Tikimasi, kad nauja mažųjų zona, kurioje informaciniai stendai lankytojus supažindins su Borneo saloje gyvenančiais „miško žmonėmis“ (būtent tai malajų kalba reiškia „orang hutan“) taps dar viena paskata aplankyti Botanikos sodą, nuo mažens ugdyti vaikų meilę gamtai, gamtosauginį ir ekologinį sąmoningumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.