D.Valys raginamas nutraukti A.Patacko persekiojimą

357 piliečiai atviru laišku

Teigiama, kad A.Patackas praėjo pro prekybos centro kasas nesusimokėjęs už vieną elektros lemputę ir vieną saulėgrąžų pakelį.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Teigiama, kad A.Patackas praėjo pro prekybos centro kasas nesusimokėjęs už vieną elektros lemputę ir vieną saulėgrąžų pakelį.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-18 14:59, atnaujinta 2018-02-20 07:30

Kreipimesi D.Valiui rašoma, kad nesant jokio teisinio būtinumo pirmąkart nepriklausomoje Lietuvoje generalinis prokuroras ėmė persekioti sunkiai ir nepagydomai sergantį žmogų dėl apmaudaus aplaidumo parduotuvėje. Viešo laiško autoriai įspėja D.Valį, kad šitaip elgdamasis jis jau peržengė žmoniškumo ribą, o esą sunkiai sergantis A.V.Patackas nenusipelnė tokio pažeminimo.

Nutraukti gėdingą A.Patacko persekiojimą kartu su kitais piliečiais reikalauja rašytojai Kazys Saja, Kornelijus Platelis, Vytautas V. Landsbergis, Vytautas Rubavičius, Gražina Mažeikaitė-Sajienė, Vladas Braziūnas, Liudvikas Jakimavičius, režisieriai Jonas Vaitkus ir Arūnas Matelis, dailininkai Rimantas Dichavičius, Joana Noreikaitė, Gitenis Umbrasas, Antanas Balkė, Arūnas Baltėnas, filosofai Bronius Genzelis, Krescencijus Stoškus, Lina Šulcienė, Arūnas Bingelis, Laisvūnas Šopauskas, mokslininkai Ingė Lukšaitė, Julius Šalkauskas, Bonifacas Stundžia, Rimantas Miknys, Jolanta Zabarskaitė, Jonas Vaiškūnas, Darius Kuolys, Donatas Stakišaitis, Ainė Ramonaitė, Nadežda Morozova, Andrius Švarplys, Tomas Baranauskas, Laima Kalėdienė, Saulė Matulevičienė, disidentai ir politiniai kaliniai sesuo Nijolė Sadūnaitė, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, Liudvikas Simutis, Petras Plumpa.

Generalinis prokuroras D. Valys yra patenkinęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateiktą prašymą kreiptis į Seimą dėl išankstinio sutikimo suvaržyti parlamentaro A.V.Patacko laisvę.

Tuo pačiu generalinis prokuroras, įžvelgdamas, kad šiuo metu privalomas kreipimasis į Seimą dėl išankstinio sutikimo suvaržyti mažareikšmį administracinį teisės pažeidimą padariusio Seimo nario laisvę kelia abejonių dėl tokios procedūros tikslingumo ir adekvatumo, pavedė Generalinės prokuratūros prokurorams išanalizuoti teisės aktus ir pateikti pasiūlymus supaprastinti administracinių teisės pažeidimų tyrimo procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.