Vokietijos policija sudavė smūgį lietuvių plėšikų gaujai

Vokietijos Kelno miesto policija sudavė smūgį plėšikų gaujai iš Rytų Europos, kuri iš parduotuvių vogdavo prabangius laikrodžius, praneša agentūra AFP.

Tyrėjų duomenimis, suimti aštuoni įtariamieji.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Tyrėjų duomenimis, suimti aštuoni įtariamieji.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 AM

Gauja, kuriai priklausė daugiausiai lietuviai, įvardijama kaip ypač šaltakraujiška. Ji įtariama virtine apiplėšimų ir mėginimų apiplėšti.

Tyrėjų duomenimis, suimti aštuoni įtariamieji. Spėjamas grupuotės vadeiva prieš kelias dienas į policijos rankas pakliuvo Berlyne.

Sudavus smūgį nusikalstamai grupuotei, užkirstas kelias naujiems nusikaltimams visoje Europoje, sakė Kelno policijos viršininkas Wolfgangas Albersas. Griežtai organizuota plėšikų gauja kaltinama 11 nusikalstamų veikų visoje Vokietijoje ir Vakarų Europoje. Ji įtariama įvykdžiusi tris apiplėšimus Ašafenburge, Kelne ir Liuksemburge, per kuriuos padaryta didelių nuostolių. Be to, grupuotė susijusi su dar aštuoniais atvejais, kai apiplėšimai nepavyko arba kai jie buvo planuojami.

Gauja nuo praėjusio vasario taikėsi į juvelyrines parduotuves, be kita ko, Diuseldorfe, Dortmunde, Berlyne ir Prancūzijos sostinėje Paryžiuje. Grupuotės nariai buvo "labai pavojingi, labai smurtiški" nusikaltėliai, sakė Kelno kriminalinės policijos vadovė Heidemarie Wiehler. Gaujos viduje buvo "vadovaujantis lygmuo", kurio nariai organizavo plėšimus. Nusikaltimus tada dažniausiai vykdė jauno amžiaus nusikaltėliai.

Gaujos pėdsakus tyrėjai susekė po vieno Kelno juvelyro apiplėšimo rugsėjį. Po užpuolimo Domštate ir mėginimo apiplėšti juvelyrinę parduotuvę Diuseldorfe laikrodžių vagys dėl savo jauno amžiaus vietos žiniasklaidos buvo praminti "plėšikais vaikėzais".

Gaujos vadeiva laikomas 42 metų lietuvis, kuris praėjusį penktadienį su trimis bendrais buvo suimtas specialiųjų policijos pajėgų viename Berlyno viešbučių. Dar keturi spėjami grupuotės nariai birželį sulaikyti Ašafenburge ir praėjusį ketvirtadienį Vysbadene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste