Bažnyčia vieno sekmadienio aukas skirs nukentėjusiems Filipinuose

Katalikų bažnyčios vadovai trečiadienį pranešė, kad gruodžio 8 dieną, antrą Advento sekmadienį visose Lietuvos bažnyčiose surinkti pinigai keliaus į Filipinus. Pietryčių Azijos šalį praėjusią savaitę nusiaubė taifūnas.

Į Filipinus pagalba plūsta sraigtasparniais. Taifūno aukoms padės ir Katalikų bažnyčia.<br>„Reuters“
Į Filipinus pagalba plūsta sraigtasparniais. Taifūno aukoms padės ir Katalikų bažnyčia.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 20, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:34 AM

Lietuvos vyskupų konferencija (LVK) kreipimesi į tikinčiuosius ragino katalikus melstis už nelaimės gniuždomus filipiniečius ir materialiai jiems padėti.

„Šiomis dienomis pasaulio visuomenės dėmesys nukreiptas į Filipinus. Praūžęs neregėto galingumo taifūnas sugriovė miestus, išardė šeimas, paliko našlaičiais vaikus. Nuo šios stichinės nelaimės nukentėjo daugiau nei 2 mln. šeimų, iš viso daugiau nei 10 mln. asmenų. Materialiniai nuostoliai siekia milijardus litų“, – vardijama vyskupų kreipimesi į tikinčiuosius.

Anot ganytojų, tai nėra tik skaičiai. Už jų slypi artimuosius praradusiųjų skausmas ir ašaros, sužeistųjų kančia, benamiais ir beturčiais tapusiųjų dejonė.

„Neleiskime, kad ši nelaimė skatintų nevilties ir apleistumo potyrį nusiaubtuose Filipinų regionuose! Junkimės į bendrą maldą, prašydami, kad Viešpats savo galingu veikimu nušluostytų nukentėjusiųjų ašaras, numalšintų skausmą ir leistų visiems patirti tikrą krikščioniškąjį solidarumą!“ – ragino Katalikų bažnyčios vadovai.

Lietuvos tikintieji filipiniečiams galės paaukoti gruodžio 8 dieną, antrąjį Advento sekmadienį, per šv.mišias.

Norinčius prisidėti ne tik mišių rinkliava, vyskupai kvietė aukoti, pervedant norimą sumą į LVK sąskaitą:

Lietuvos Vyskupų Konferencija (kodas 193040214) SEB bankas Sąsk. nr. LT77 7044 0600 0107 0368 Paskirtis „Nukentėjusiems Filipinuose“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.