A.Kubilius premjerą ir finansų ministrą lygina su mitų griovėjais

Ketvirtadienį Seime prasidėjo

Konservatoriai, pasak A.Kubiliaus, už tokį biudžeto projektą, koks numatytas, nebalsuos, nes jis savanaudiškas valdžios atžvilgiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Konservatoriai, pasak A.Kubiliaus, už tokį biudžeto projektą, koks numatytas, nebalsuos, nes jis savanaudiškas valdžios atžvilgiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 21, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:03 AM

Seimo komitetai pritarė 2014 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių projektams.

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) frakcijos pirmininkas teigė, kad konservatoriai tokiam biudžeto projektui, koks yra numatytas, nepritars.

„Mano patarimas iš tikrųjų labai žmogiškas yra pasakant nuoširdų ačiū premjerui ir finansų ministrui, kad jie yra geriausi mitų griovėjai. Žinote tokią gerą laidą, man jinai labai patinka, ir aš tikrųjų geriausių mitų griovėjų titulą priskiriu Premjerui ir finansų ministrui“, - iš tribūnos Seime kalbėjo A. Kubilius.

Pirmasis mitas, kurį 2014 m. biudžetu sugriauna finansų ministras ir premjeras, anot A.Kubiliaus, yra tas, kad Lietuva turi socialdemokratus. A.Kubilius citavo socdemų rinkimų pažadus, kur žadama didinti atlyginimus mažiausiai uždirbantiems.

„Bet ką matome kitų metų biudžete? Viską priešingai. Biudžetas yra akivaizdus įrodymas, jog iki šiol Lietuva gyveno su mitu, jog socialdemokratai yra už progresinius mokesčius, PVM lengvatas mėsai ar už mažiausiai uždirbančių biudžetininkų atlyginimų didinimą. Frakcijos vardu noriu padėkoti Premjerui ir finansų ministrui, kad jie tokius mitus taip efektyviai sugriovė“, - sakė A. Kubilius.

Seimo opozicijos lyderis priminė, kad valdantieji netaisė, nors žadėjo, nė vienos konservatorių ir liberalų naktinės reformos klaidų. To esą neplanuojama daryti ir kitais metais. A. Kubiliaus vertinimu, tai akivaizdus įrodymas, kad 2008-2009 metais įvykdytoje mokesčių reformoje jokių klaidų nebuvo.

„Taigi dar vieną socialdemokratų sukurtą mitą Premjeras ir finansų ministras tiek ligšioline veikla, tiek pateikdami kitų metų biudžetą labai efektyviai sugriovė. Dar kartą noriu pasakyti, kad jeigu būtume Lietuvoje surengę konkursą, kas Lietuvoje šiais metais yra geriausi mitų griovėjai, tai drąsiai siūlyčiau nominuoti Premjerą ir finansų ministrą už tokį tikrai puikų šito vaidmens atlikimą“, - kalbėjo TS-LKD pirmininkas.

Konservatoriai, pasak A.Kubiliaus, už tokį biudžeto projektą, koks numatytas, nebalsuos, nes jis savanaudiškas valdžios atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.