Kaip pasotinti visų burnas? (balsavimas)

Teismus užplūdo valstybės tarnautojų ir teisėjų skundai, kuriuose liejamas apmaudas dėl sumažintų atlyginimų. Rodos, tai įkaitino pensininkų kraują – jie reikalauja, kad ir jiems valstybė kompensuotų prarastus pinigus. Ar dirbantieji pasirengę nusivilkti paskutinius marškinius ir patenkinti senjorų apetitą?

A.Maldeikienė ir B.Bradauskas.<br>Fotomontažas
A.Maldeikienė ir B.Bradauskas.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:12 AM

Apie tai gyva diskusija laidoje „Nuoga tiesa“ jau šį, ketvirtadienio, vakarą 22 val. tiesiogiai tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidoje ekonomistė Aušra Maldeikienė mes iššūkį kalbantiems apie pensijų didinimą ir gins dirbančiųjų interesus. Pasak jos, Lietuvoje „Sodros“ mokesčiai jau ir taip vieni didžiausių pasaulyje.

„Jeigu yra verkiančių ir išgyvenančių dėl sunkaus pensininkų gyvenimo, tegul jie susirenka ir parašo raštus, kad pageidauja, jog jų mokesčiai būtų pakelti. Ir tada ta diskusija turės kokią nors prasmę“, – šį vakarą laidoje „Nuoga tiesa“ teigs A.Maldeikienė.

Ekonomistės mestą pirštinę pakels Seimo finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas: „Pensijas didinti reikia!“ Jam antrins Pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Grasilda Makarevičienė, kuri jau ne kartą siūlė sutaupyti biudžeto lėšų – visiems valdininkams, įskaitant Seimo ir Vyriausybės narius bei Prezidentę, tris mėnesius pagyventi iš 800 litų atlyginimo. Esą jei pensininkai už tiek išgyvena, nieko neatsitiks ir valdininkams.

Buvęs pareigūnas Petras Mureika pasakos, kad jau buvo perėjęs prie veiksmų. Baudžiamojon atsakomybėn pamėgino patraukti patį Andrių Kubilių už tai, kad jis pensininkų pinigus paėmė jų nė neatsiklausęs.

„Pensininkai negirdi jokių argumentų, tvirtina, kad jiems priklauso, ir taškas. Jie mano, kad „Sodra“ yra ne lėšų perskirstymo, o pensijų mokėjimo institucija“, – „Nuogoje tiesoje“ savo nuomonę gins Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Su originaliomis idėjomis, kaip pasotinti visas burnas, į diskusiją atvyks ir žinomas tinklaraštininkas Ričardas Savukynas, skaitytojams geriau pažįstamas Rokiškio Rabinovičiaus vardu. „Sutinku tuos didesnius mokesčius mokėti. Bet tik su sąlyga, kad valdininkų armija būtų sumažinta bent 20-30 tūkst.“, – provokuos jis.

„Nuoga tiesa“ – ketvirtadieniais 22 val. tiesiogiai tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Išsakykite savo nuomonę ir jūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?