R.Adomavičiaus byla stringa dėl D.Norkaus kaltės

Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus bylą nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui nepavyksta surasti svarbaus liudytojo, buvusio bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovo Dariaus Norkaus. Iš pradžių verslininko nepavyko rasti namuose, paaiškėjo, jog teismo nurodytu adresu jis negyvena.

R.Adomavičius kaltinamas tuo, jog gavo kyšį iš D.Norkaus.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Adomavičius kaltinamas tuo, jog gavo kyšį iš D.Norkaus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-11-21 11:30, atnaujinta 2018-02-20 06:03

Kitą adresą sužinoję pareigūnai, D.Norkus nerado namuose, o duris atidariusi moteris paaiškino, jog D.Norkus miške vedžioja šunį. Namuose jam buvo paliktas šaukimas, bet D.Norkus teisme vėl nepasirodė. Teismas svarsto galimybę jį atvesdinti.

Šį rytą teismas apklausė vienintelį atvykusį liudytoją, dabartinį „Vilniaus vandenų“ vadovą Valentiną Miltienį.

Teisiamasis R.Adomavičius buvo „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos narys.Ši taryba posėdžiaudavo kartą per ketvirtį.

Jis pasakojo, jog „Vilniaus vandenų“ skelbtą konkursą dėl vandentiekio ir nuotėkų tinklų renovacijos Trakų Vokėje buvo suderintas su Viešųjų pirkimų komisija, o jį laimėjo „Utenos melioracija“, pasiūliusi mažiausią darbų kainą.

R.Adomavičius kaltinamas tuo, jog gavo kyšį iš D.Norkaus, kuris neoficialiai atstovavo šiai bendrovei ir siekė, kad ji laimėtų „Vilniaus vandenų“ skelbtą konkursą. V.Miltienis buvo susitikęs su „Utenos melioracijos“ vadovu ir domėjosi šios įmonės patirtimi ir turima technika – norėjo įsitikinti, ar bendrovė už tokią kainą pajėgi įgyvendinti šį projektą.

„Vilniaus vandenys“ tuo metu buvo paskelbę keturis viešųjų pirkimų konkursus, bet direktorius buvo pasikvietęs tik „Utenos melioracijos“ vadovą. Jis aiškino, jog kitus konkursus laimėjusios bendrovės „Vilniaus vandenų“ užsakymus vykdė ne pirmą kartą, todėl jų galimybės buvo žinomos.

Ikiteisminio tyrimo metu V.Miltienis tikino nieko nežinojęs apie D.Norkaus ryšius su „Utenos melioracija“. Jis teigė apie šiuos konkursus niekada nekalbėjęs ir su R.Adomavičiumi, iš jo nejautęs jokio spaudimo. Jo teigimu, R.Adomavičius šiais konkursais domėjosi tik prieš rinkimus važiuodamas į susitikimus su gyventojais. Politikas gyventojams norėjo paaiškinti, kada bus renovuotas vandentiekis.Tikimasi, jog visi vandentiekio renovacijos darbai bus užbaigti kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.