V.Kernagį perkels trečiąkart

Vytauto Kernagio atminimui Nidoje atidengta skulptūra vis ieško tinkamiausios vietos – prieš 4 metus vyras su gitara „persėdo“ ant kito suolelio Kuršių marių krantinėje, o dabar visai dingo, rašo „Lietuvos rytas“.

Šioje Nidos vietoje ant Kuršių marių kranto žinomo kūrėjo V.Kernagio skulptūra stovėjo ketverius metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Šioje Nidos vietoje ant Kuršių marių kranto žinomo kūrėjo V.Kernagio skulptūra stovėjo ketverius metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 21, 2013, 7:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:09 AM

2009-ųjų vasarą atidengtas paminklas anapilin išėjusiam Vytautui Kernagiui buvo įkurdintas Kuršių marių krantinėje. Skulptoriaus Romo Kvinto kūrinį iškart pamėgo žmonės – jie nuolat būriavosi aplinkui, mėgo pasėdėti šalia ant suoliuko, fotografavosi.

Suoliukas tapo didžiulės traukos vieta. Žmonės būriuodavosi siaurame krantinės ruože ir trukdė dviratininkams. Tad buvo nuspręsta skulptūrą perkelti už keliolikos metrų.

Perkėlus skulptūrą šalia bronzinio atlikėjo su gitara vykdavo koncertai, nedidelį skverelį šalia krantinės imta vadinti Bardų skvereliu. Dabar jame triūsia statybininkai.

Pasak Neringos savivaldybės atstovės Sandros Vaišvilaitės, skverą būtinai reikėjo tvarkyti, nes pieva aplink skulptūrą buvo visa ištrypta, dekoratyviniai akmenys, suoliukai susidėvėję.

Aplink skulptūrą bus formuojamas apskritimas iš trinkelių dangos, mažesnis apskritimas bus sudėliotas iš dekoratyvinių akmenų, nutiesti skaldos takai. Bus sutvarkytas ir apšvietimas.

Skulptūra saugioje vietoje bus laikoma iki kitų metų pavasario. Tuomet bronzinis atlikėjas „prisės“ jau ant naujo granitinio suolelio ir žvelgs į Kuršių marias – toks ir buvo kūrėjų sumanymas.

Pinigų skulptūrai perstatyti ir skverui sutvarkyti skyrė Vytauto Kernagio fondas, Neringos savivaldybė, Lietuvos LIONS klubai ir mecenatai iš Šiaulių.

Neringos meras Darius Jasaitis viliasi, kad tai bus geriausia ir galutinė skulptūros vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.