V.Mazuroniui prabangaus limuzino dar teks palaukti

Aplinkos ministrui „tvarkiečiui“ Valentinui Mazuroniui naujo limuzino teks palūkėti – jo vadovaujama ministerija vis dėlto nusprendė nepirkti už 195 tūkstančius litų siūlomo „Volkswagen Phaeton“, rašo „Lietuvos rytas“.

Prestižinio automobilio „Volkswagen Phaeton“ kaina gali būti labai skirtinga.
Prestižinio automobilio „Volkswagen Phaeton“ kaina gali būti labai skirtinga.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 6:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:12 AM

Aplinkos ministerijos Viešųjų pirkimų komisijos teigimu, pagal konkurse pateiktus reikalavimus pasiūlytas „Volkswagen Phaeton“ turėtų būti maždaug 20 tūkst. litų pigesnis.

„Net ir įvertinus infliaciją negali susidaryti toks didelis kainų skirtumas“, – sakė ministerijos kancleris Robertas Klovas.

Įtarimų dėl per didelės pasiūlymo kainos kilo paaiškėjus, kad analogišką automobilį Susisiekimo ministerija viešojo konkurso būdu sugebėjo nusipirkti už 160 tūkst. litų.

Pernai „Volkswagen Phaeton“ už 164 tūkst. litų įsigijo Kultūros ministerija, kuriai tuo metu dar vadovavo ministras Arūnas Gelūnas.

Kilus abejonių dėl automobilio kainos V.Mazuronis pareiškė, kad jei pirkimas buvo vykdomas neskaidriai arba pasiūlyta kaina didesnė nei rinkos, tokio pirkinio ministerijai nereikia.

Kadangi minėtame konkurse daugiau dalyvių nebuvo, automobilio, skirto ministrui, teks dairytis iš naujo. „Naujo automobilio poreikis niekur nedingo“, – vakar sakė R.Klovas.

Anot kanclerio, bus atsižvelgta ir į kritiką, kad Aplinkos ministerijos pasirinkta transporto priemonė turi kuo mažiau teršti aplinką.

Buvo svarstoma ir galimybė automobilį nuomotis, kaip tai daro kai kurios kitos ministerijos, tačiau R.Klovas aiškino, kad šis variantas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo patrauklus.

Šiuo metu aplinkos ministras vežiojamas beveik devynerių metų senumo „Audi A6“.

V.Mazuronis anksčiau yra sakęs, kad jam nerūpi, ar automobilis prabangus, ar paprastas. Bet politikas tikino, kad dabartinis jo naudojamas automobilis yra beviltiškai nusidėvėjęs, todėl brangiai atsieina jo remontas. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.