Didinti kultūros darbuotojų atlyginimus lėšų yra

Finansų ministras Rimantas

R.Šadžius teigia, kad kultūros darbuotojų atlyginimus didinti galima vidaus rezervais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
R.Šadžius teigia, kad kultūros darbuotojų atlyginimus didinti galima vidaus rezervais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:31 AM

„Mes mėginsime ieškoti papildomai didinti kultūros įstaigų finansavimą, tačiau turbūt kitose įstaigose eitų kalba apie racionalų turimų asignavimų naudojimą, nes, kaip žinoma, įvairiose įstaigose susikaupia metų pabaigoje tam tikras kiekis sutaupytų lėšų, taip visuomet atsitinka, tai, manau, kad valstybės įstaigos dar nepasiekė tų taupumo ir racionalaus lėšų naudojimo aukštumų, kurios galėtų būti ir todėl vidinių rezervų praktiškai kiekviena įstaiga turi“, - penktadienį žurnalistams po susitikimo su šalies vadove sakė R.Šadžius.

Jis taip pat sakė, kad kitą savaitę, Vyriausybei svarstant biudžetą, taip pat bus ieškoma būdų, kaip pagerinti tų įstaigų finansavimą, kuriose yra mažiausi atlyginimai.

„Tačiau mes žiūrėsime, nagrinėsime, žiūrėsime galbūt perskirstant finansinius resursus galėtume pagerinti tam tikrų įstaigų, kuriose patys mažiausi atlyginimai, finansavimą“, - tikino finansų ministras.

Vėliau penktadienį Vyriausybėje ministras sakė, kad siekiant racionalesnio lėšų panaudojimo reikia galvoti apie darbuotojų skaičiaus mažinimą ir sakė, kad valstybės tarnyboje atleidimų bus.

„Aš manau, kad valstybės tarnyboje kitais metais mes turėsime prie to eiti neišvengiamai - šiek tiek mažinti darbuotojų skaičių todėl, kad baigiasi pirmininkavimo laikotarpis, ir tą mes pradėsime daryti. Kita vertus, kitais metais neverta tikėtis finansinio efekto, nes reikia reorganizaciją vykdant laikytis terminų, reikia išmokėti išeitines pašalpas, atostogų kompensacijas ir panašiai, bet 2015 metais, manau, truputėlį (...) valstybės tarnybą atpiginti mums pavyks“, - žurnalistams po Vyriausybės strateginio komiteto posėdžio sakė R.Šadžius.

Konstituciniam Teismui liepą paskelbus, kad per ekonomikos krizę valstybės tarnautojų ir teisėjų atlyginimai buvo sumažinti iš dalies pažeidžiant Konstituciją, nuo spalio padidintas darbo užmokestis daliai valstybės tarnautojų - teisėjams, specialiųjų tarnybų, krašto apsaugos, kalėjimų darbuotojams, viceministrams ir Seimo narių padėjėjams.

Nuo kitų metų didesnius atlyginimus gaus ir politikai, ministrai, Seimo nariai, merai ir jų pavaduotojai, valstybės kontrolieriai, prokurorai, taip pat kultūros, švietimo ir socialiniai darbuotojai.

Konstitucinio Teismo sprendimui įgyvendinti šiemet papildomai reikės 34 mln. litų biudžeto lėšų, o 2014 metais - dar apie 215 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.