V.Janukovyčius papasakojo D.Grybauskaitei apie Kremliaus šantažą

„Taigi matome sąjungas, kurios kuriamos necivilizuotomis spaudimo priemonėmis, ir tokios kuriamos sąjungos negali būti ilgalaikės“, - teigė prezidentės patarėja.

D.Grybauskaitė kalbėjosi telefonu su V.Janukovyčiumi.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Grybauskaitė kalbėjosi telefonu su V.Janukovyčiumi.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:36 AM

Per pokalbį telefonu prezidentei buvo pranešta apie grasinimus riboti prekių importą iš Rytų Ukrainos, o tai, Kijevo skaičiavimais, galėjo atnešti milijardinius nuostolius, teigė prezidentės vyriausioji patarėja užsienio politikai Jovita Neliupšienė.

Ukraina neatlaikė ekonominio spaudimo ir šantažo. Jai buvo grasinama riboti jos prekių importą į Rusiją, ypač iš įmonių Rytų Ukrainoje, kur sukoncentruota didžioji dalis pramonės, kur dirba šimtai tūkstančių žmonių. Vertinama, kad Ukraina patirtų milijardinius nuostolius. Bus uždarytos gamyklos. Tokias savo sprendimo priežastis nurodė prezidentas V.Janukovyčius per pokalbį telefonu su prezidente šią savaitę“, - BNS sakė J.Neliupšienė.

„Taigi matome sąjungas, kurios kuriamos necivilizuotomis spaudimo priemonėmis, ir tokios kuriamos sąjungos negali būti ilgalaikės“, - teigė prezidentės patarėja.

Ji pabrėžia, kad nepaisant Ukrainos pozicijos pasikeitimo, Rytų Europoje dar liko valstybių, kurios pasiryžusios eiti europiniu keliu. Moldova, Gruzija ir Azerbaidžanas pasirašys Vilniuje susitarimus, kurie artins šias valstybes prie Europos Sąjungos.  

"Taigi sėkmės atvejų mes dar turime", - sakė J.Neliupšienė. Ji pabrėžė vizų liberalizavimo programą, kuri bus ypač juntama buvusių Sovietų Sąjungos šalių gyventojams.

"Kai tik Ukraina apsispręs, susitarimą bus galima pasirašyti", - apie galimybę pasirašyti asociacijos sutartį vėliau kalbėjo D.Grybauskaitės patarėja.  

Ukraina ketvirtadienį paskelbė nutraukianti pasirengimą kitą savaitę per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje pasirašyti svarbų politinį ir prekybinį susitarimą su ES.

Ukrainos Vyriausybė šį žingsnį motyvavo noru plėsti prekybinius ryšius su Rusija. Vyriausybės pranešime pažymima, kad toks sprendimas priimtas „nacionalinio saugumo naudai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.