Klaipėdos uoste stabtelėjęs Italijos karo laivas priviliojo daug smalsuolių

Savaitgalį Klaipėdos uoste, Kruizinių ir karo laivų terminale,

Šeštadienį „Caio Duillio" įgula nuleido trapą visiems norintiems jį apžiūrėti žmonėms.<br>G.Pilaičio nuotr.
Šeštadienį „Caio Duillio" įgula nuleido trapą visiems norintiems jį apžiūrėti žmonėms.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 23, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:52 AM

Italijos karinio jūrų laivyno milžinas „Caio Duillio" lapkričio pabaigoje dalyvavo NATO greitojo reagavimo pajėgų pratybose "Steadfast Jazz 2013". Italai į Klaipėdos uostą užsuko su draugišku vizitu. Su moderniu karo laivu, jo ginkluote, įgula jau susipažino Lietuvos krašto apsaugos ministerijos ir kitų valstybės institucijų atstovai.

Šeštadienį „Caio Duillio" įgula nuleido trapą visiems norintiems jį apžiūrėti žmonėms - prie eskadrinio minininko nusidriekė klaipėdiečių eilės. Kai kurie svečiai stebėjosi italų jūrininkų budrumu -- kiekvieną terminale stovintį lankytoją, jo bagažą kariškiai nuodugniai patikrina - kaip oro uostuose. Šalia laivo dar budi ir Lietuvos karo policija.

Nuo 2009 metų italams tarnaujantis „Caio Duillio" - daugiafunkcinis karo laivas, skirtas priešlėktuvinei gynybai, veiksmams virš jūros ir po vandeniu. Jis gali plukdyti sraigtasparnius (EH 1O1 ir SH 90). Varomas aplinką tausojančiais degalais italų minininkas dalyvauja ilgalaikiame projekte, kurio tikslas -- sukurti ekologišką, atmosferos ir vandenų neteršiantį dyzeliną, kuris tiktų lėktuvams bei sausumos transportui.

„Caio Duillio" veiksmų spektras pasaulio jūrose ir vandenynuose -- platus: jis gali lydėti ir lėktuvnešius, ir pavojingais rajonais krovinius gabenančius prekybos laivus. Tai -- plaukiojanti vadavietė, iš kurios koordinuojamos įvairios karinių veiksmų ir laivybos saugumo operacijos jūrose, organizuojama nacionalinė priešlėktuvinė gynyba.

Klaipėdos ir aplinkinių rajonų gyventojai galės aplankyti Italijos laivą „Caio Duillio" ir sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.