Sekmadienį vyksiančiuose renginiuose – tylos minutės

Sekmadienį Lietuvoje dėl įvykusios tragedijos Rygoje bus paskelbtas gedulas. Nelaimė Latvijoje nusinešė dešimčių žmonių gyvybes, nuolat pranešama apie naujas griuvėsiuose rastas aukas. Dėl skelbiamo gedulo gali kisti numatytų renginių programa.

Žuvusius kolegas iš Latvijos tylos minute pagerbė ir sekmadienį dirbę Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai.<br>R.Stundžienės nuotr.
Žuvusius kolegas iš Latvijos tylos minute pagerbė ir sekmadienį dirbę Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-11-24 10:43, atnaujinta 2018-02-20 04:46

Sekmadienį turėtų įvykti mados mylėtojų renginys. Kūrėjas Juozas Statkevičius pristatys pavasario-vasaros aukštosios mados kolekciją.

Mados kūrėjas portalui lrytas.lt sakė, kad į tragediją Rygoje bus tinkamai atsižvelgta. Renginys nebus atšauktas, tačiau prieš kolekcijos pristatymą vyks pagerbimas tylos minute.

„Tylos minute buvo pagerbta ir scenografė Jūratė Paulėkaitė, taip pat iš gyvenimo išėjęs aktorius Vytautas Šapranauskas. Tokiais tragiškais įvykiais žinome kaip elgtis, todėl sekmadienio vakarą Latvijos tragedijos aukos bus pagerbtos tylos minute“, – sakė J.Statkevičius.

Mados kūrėjo nuomone, mados kolekcijos pristatymo metu nereikės pakeisti muzikos, arba dekoracijų: „Tai nėra kažkokia linksmybės šventė. Šis reginys yra solidus, todėl viskas yra tinkama rimčiai.“

Lietuvos nacionalinė filharmonija pranešė, kad suplanuotų renginių laikas nepakis. Sekmadienį vakare numatyta trečiojo Vilniaus fortepijono muzikos festivalio pradžia.

Filharmonijos atstovė spaudai Skirmantė Valiulytė portalui lrytas.lt sakė, kad dar nebuvo tartasi, kaip elgtis šį sekmadienį.

„Anksčiau jau esame turėję precedentą – tikslaus įvykio nepamenu, tačiau tąkart prieš koncertą vyko pagerbimas. Manau, kad sekmadienį prieš koncertą aukos Latvijoje bus pagerbtos tylos minute. Koncerto nežadame atšaukti, nes tai yra klasikinė muzika, ne rokas ar popmuzika“, – sakė S.Valiulytė.

Jos teigimu, muzikos žanras yra ramus, todėl vyksiantis koncertas nieko neturėtų įžeisti, bei derintųsi su paskelbta gedulo diena.

Tragedija Latvijoje nusinešė beveik pusšimtį žmonių gyvybių. Dėl to sekmadienis Lietuvoje bus paskelbtas gedulo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.