Kaunas jau puošia Kalėdų eglę

Rotušės aikštėje, Kaune, pirmadienį pradėtas kurti Kalėdų miestas.

Rotušės aikštėje pirmadienį pradėtas kurti Kalėdų miestas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rotušės aikštėje pirmadienį pradėtas kurti Kalėdų miestas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 25, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:14 AM

Aikštėje jau stovi mediniai nameliai, kuriuose bus galima pasišildyti karšta arbata ar kava, pasimėgauti spurgomis, kitais skanėstais pasiklausyti Kalėdų pasakų, dalyvauti šventinių rankdarbių kūrybos dirbtuvėse. Keltuvais pakilę darbininkai puošia pagrindinę Kauno Kalėdų eglė, kuri bus įžiebta šeštadienį, lapkričio 30 dieną.

Ne vienerius metus gražiausia Lietuvos Kalėdų egle išrinktos žaliaskarės kūrėjai šįmet vėl stebina netradiciniais sprendimais.

Eglė montuojama ant stulpo, ant kurio ligi šiol kabojo kelios dešimtys baltai nudažytų dviračių. Savaitgalį šios transporto priemonės buvo nuimtos ir sudėtos į sandėlį. Jų vietoje pradėtos montuoti Kalėdų eglės konstrukcijos.

Svarbiausios Kauno Kalėdų puošmenos idėjos autorė menininkė Jolanta Šmidtienė tvirtino, jog šiųmetės eglės aukštis sieks daugiau nei 18 metrų. Eglės viršūnę, kaip ir pernai, puošia natūrali eglutė. Ji yra beveik 8 metrų aukščio.

Šįmet didžiausia miesto eglė gražinama šilumą simbolizuojančiais mezginiais iš plastikinių maišelių.

„Didžiąsias žiemos šventes pasitinkame šūkiu „Baltos šiltos Kalėdos“, todėl eglę nutarta „aprengti“ šiltu megztu drabužiu. Šiandien kabinami pirmieji mezginiai“, — tvirtino J.Šmidtienė.

Kad eglė pasipuoštų originaliu rankdarbiu, prireikė apie pusės tūkstančio kvadratinių metrų ilgio „siūlo“, susukto iš plastikinių maišelių. Menininkė ir jos pagalbininkai beveik mėnesį eglės puošmenas kūrė rankomis, nors atrodo, jog dirbiniai su pynėmis numegzti virbalais.

Tikimasi, jog Kalėdų simbolis, kaip ir 2011 metais, kai jam sukurti buvo panaudota 42 tūkst. plastiko butelių, vėl patrauks Guinnesso rekordų fiksuotojų dėmesį.

Ant eglės, kaip ir pernai, suksis Kauno menininkų sukurti įspūdingo dydžio angelai. Tačiau šiais metais jų bus galima išvysti daugiau. Be to, jie bus aprengti baltais drabužiais.

Šįmet Kaune bus puošiamos ne keturios, kaip buvo įprasta daugybę metų, o trys miesto eglės. Be eglės Rotušės aikštėje, žaliaskarės bus pastatytos Laisvės alėjos ir S.Daukanto gatvių sankirtoje ir prie Kauno pilies. Eglės Vienybės aikštėje statyti ir puošti nesiruošiama. Jos atsisakyta dėl to, kad į šioje vietoje per šventes susirenka nedaug žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.