Svieto lyginimas – brangus darbas

Tadu Blinda tampantis aplinkos ministras V.Mazuronis regi vis daugiau ponų pinklių. Tik ar tas svieto lyginimas duos naudos?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2013-11-26 07:20, atnaujinta 2018-02-20 03:55

Antai pasigirdo plojimai, kai Aplinkos ministerija garsiai paskelbė, jog ministras nepirks naujo limuzino „Volkswagen Phaeton“, kainuojančio 195 tūkst. litų. Mat V.Mazuronis sužinojo, jog jo kolega susisiekimo ministras R.Sinkevičius už tokį pat automobilį sumokėjo 40 tūkst. litų mažiau.

Bet pats V.Mazuronis puse lūpų prasitarė, kad jo senasis, 2005 metais pagamintas „Audi A6“, nuolat genda. O kiekvienas vairuotojas pasakys, jog atšalus orams nenaujos mašinos tiesiog ima byrėti.

Tad keli „Audi A6“ vizitai į automobilių servisą, ir tų valdiškų 40 tūkst. litų – kaip nebūta.

Džiaugiamės, kad ministras pagaliau sutramdys brakonierius, apdalijęs juos milžiniškomis baudomis už neteisėtai sugautą lydeką ar net menkavertę kuoją. Ir ką?

Dabar aiškėja, jog nubaustieji rekordininkai neturi jokio turto, yra bedarbiai, kitaip sakant, iš jų nėra ką atimti.

Tad geriausiu atveju jiems už baudas bus skirtas areštas. Žodžiu, kol brakonieriai voliosis ant areštinės gultų, juos turės išlaikyti visi mokesčių mokėtojai. O kur nauda valstybės iždui?

Rodos, turėtume sveikinti aplinkos ministrą, užsimojusį prieš dar vieną neteisybę – aukštųjų mokyklų mokomuosius medžioklės plotus.

Paaiškėjo, jog už naudojimąsi miškais studentai ir dėstytojai nemoka nė lito.

Bet čia pat svieto lygintojas užsimena, kad iš universitetų atimtus medžioklės plotus išnuomos aukcionuose. Tad nenuostabu, jog tuose plotuose gali prasidėti užkietėjusių medžiotojų safaris.

O studentai ir dėstytojai laukinės gyvūnijos, jos gyvenamosios aplinkos ir medžioklės mokslinius tyrimus galės atlikti, pavyzdžiui, auditorijose.

Kiek bus naudos iš tokių tyrimų, nesunku nuspėti.

Tačiau ministrui, regis, svarbiausia nuolat su kuo nors kovoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.