Seimas juda N.Venckienės apkaltos link

Vakar Seimas net kelias vakarinio posėdžio valandas vėl klimpo ginčuose dėl seniai dingusios Neringos Venckienės, bet pagaliau formaliai priartėjo prie „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės apkaltos procedūros.

Seimo narė N.Venckienė parlamente pastarąjį kartą buvo užfiksuota pavasarį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimo narė N.Venckienė parlamente pastarąjį kartą buvo užfiksuota pavasarį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2013-11-27 05:00, atnaujinta 2018-02-20 03:23

Apkaltos N.Venckienei siekia Liberalų sąjūdžio frakcija, kurią kol kas tvirtai palaiko dvi didžiausios jėgos iš dešinės ir iš kairės – konservatoriai ir socialdemokratai, rašo „Lietuvos rytas“.

Tad už nutarimo projektą, pagal kurį būtų sudaroma speciali komisija, turėsianti išsiaiškinti, ar galima N.Venckienei pradėti apkaltą, balsavo 63 Seimo nariai.

Prieš projektą balsavo tik 6 politikai, o susilaikė 14. Tarp besipriešinusių buvo ne tik „drąsuoliai“, bet ir dalis valdančiųjų „tvarkiečių“, „darbiečių“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narių.

Apsidžiaugę proga vėl priminti apie save ir todėl tryškę aktyvumu „Drąsos kelio“ frakcijos nariai šaukė, kad už valstybės nugaros stovinčios tamsiosios jėgos, tarnaujančios galingajam pedofilų klanui, nori galutinai susidoroti su N.Venckiene.

„Drąsuolius“ bene aktyviausiai palaikęs „tvarkietis“ Petras Gražulis perspėjo, kad dingusi Seimo narė gali būti mirusi, ir ragino neteisti galbūt negyvo žmogaus.

Bet apkaltos rengėjai tvirtino tik siekiantys pagaliau kaip nors pradėti spręsti absurdišką situaciją, kai Seimo narė, kuri išlaikoma už mokesčių mokėtojų pinigus, nuo pavasario nebaudžiama nebevykdo savo pareigų.

„N.Venckienė ne iš nekalto prasidėjimo tapo Seimo nare. Dalis rinkėjų jai patikėjo savo balsą, kad ji atstovautų tautos valiai“, – pabrėžė Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Prieš šį svarstymą, kuris priminė mitingą, Seime buvo bandoma prastumti specialų dokumentą dėl prapuolusios ir teisėsaugos ieškomos parlamentarės.

„Drąsos kelio“ frakcija, palaikoma tų pačių savo rėmėjų iš valdančiųjų stovyklos, pasiūlė Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo Generalinė prokuratūra raginama pradėti politikės ekstradicijos procedūrą.

N.Venckienės šalininkai ją patetiškai lygino su kalinama Ukrainos ekspremjere Julija Tymošenko. Kitaip sakant, užsienio šalies, greičiausiai JAV, teismai turėtų aiškintis, ar prieš Seimo narę nevykdomas politinis susidorojimas.

Liberalai čia pat perspėjo, kad Seimas viliojamas į spąstus – taip įsikišęs į N.Venckienės istoriją parlamentas ant jos uždėtų ryškią politinę žymą.

Už tokį nutarimo projektą balsavo vos 20 parlamentarų, 52 buvo prieš, o 25 susilaikė. Kitu balsavimu rezoliucija buvo galutinai atmesta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?