E.Zingeris Ukrainos opozicionieriui V.Klyčko dovanojo savo kaklaraištį

Lietuvos parlamentaras Emanuelis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 3:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:35 AM

E.Zingeris ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime nusirišo mėlyną kaklaraištį ir jį įteikė buvusiam garsiam boksininkui.

„Kaip simbolį mūsų draugystės, žinote, kad šitas kaklaraištis yra mūsų pirmininkavimo simbolis, leiskite perduoti mūsų pirmininkavimo spalvą Ukrainos pilietinės visuomenės lyderiui, žmogui, kuris brangus dar nuo Panevėžio laikų (Panevėžyje V.Klyčko kurį laiką treniravosi - red.), kiekvieno lietuvio širdžiai“, - įteikdamas kaklaraištį sakė E.Zingeris.

Jo teigimu, šis kaklaraištis turėtų priminti, kad lapkričio 28 dieną Lietuva pasirinko „ne ekonomiką, ne energetiką, ne transportą, o vertybes, Europos Sąjungos kaimynystę, Ukrainą, kaip pagrindinį mūsų pirmininkavimo simbolį“.

Opozicinės Ukrainos partijos „Udar“ lyderis V.Klyčko savo ruožtu tvirtino, kad ukrainiečiai ir geografiškai, ir pagal savo mentalitetą yra europiečiai, tik skiriasi jų gyvenimo standartai nuo Europos.

„Mes labai nuliūdę, kad Ukrainos Vyriausybė ir prezidentas pristabdė eurointegraciją. Dėl to tūkstančiai žmonių išėjo į aikštes ne tik Kijeve, bet Donecke, Odesoje, Dnepropetrovske, daugelyje kitų mažų miestų (...). Mes, ukrainiečiai, norime permainų ir norime gyventi Europos šeimoje“, - tvirtino V.Klyčko.

Ukrainos politikas išreiškė viltį, kad į Vilnių atvykęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius vis dėlto pasirašys asociacijos sutartį su ES.

„Tikiuosi, kad asociacijos sutartis bus pasirašyta, iki paskutinio momento neprarandame vilties. Žinau, kad rytoj įvyks Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus susitikimas, per kurį bus svarstomi klausimai, susiję su sutarties pasirašymu. Net kalėjime esanti Julija Tymošenko padarė pareiškimą, kad nepaisant politinių represijų ji norėtų, jog reformos šalyje vyktų į ES pusę ir paragino pasirašyti susitarimą, nepaisant reikalavimų ją paleisti į laisvę“, - kalbėjo V.Klyčko.

Jis pabrėžė, kad negalima nekreipti dėmesio į tūkstančius į gatves išėjusių eurointegracijos palaikyti ukrainiečių.

Protesto mitingai Ukrainoje vyksta nuo praėjusios savaitės, kai šios šalies Ministrų kabinetas paskelbė stabdantis derybas su Europos Sąjunga dėl asociacijos sutarties. Sutartį planuota pasirašyti penktadienį Vilniuje per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.