Kauno valdžiai prireiks paklodžių

Galvą į smėlį įkišęs strutis įsivaizduoja, jog jo niekas nemato, o Kauno valdžiai atrodo, kad miestas taps gražesnis kai kuriuos objektus uždangsčius audeklo skiautėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-11-28 05:00, atnaujinta 2018-02-20 02:53

Meras A.Kupčinskas nerimsta – jis nuo Vytauto Didžiojo tilto žūtbūt siekia nukabinti bareljefus su sovietinėmis penkiakampėmis žvaigždėmis ir Sovietų Lietuvos herbais.

Politiko užmojams priešinasi Kultūros paveldo departamento specialistai, kurie nesutinka šių puošybos elementų išbraukti iš Kultūros paveldo vertybių sąrašo. Vadinasi, jų nukrapštyti nevalia.

Bet paveldosaugininkai lyg ir neprieštarautų, kad sovietiniai simboliai būtų paslėpti.

A.Kupčinskas iškart prisiminė, kad šiuo siūlymu kartą jau bandyta pasinaudoti. Prieš kelerius metus žvaigždės ir herbai buvo pridengti audeklo skiautėmis. Dailiai suremontuotas tiltas atrodė klaikiai, bet stiprus vėjas nuplėšė audeklą. Turbūt ūkvedžiai per išpardavimą nupirko pačios pigiausios drobės.

Beje, miesto valdžiai taip pat vertėtų rimtai pagalvoti ir kuo pridengti pačiame Kauno centre jau pora dešimtmečių stovinčius du betoninius monstrus – nebaigtus statyti daugiaaukščius viešbučius.

Pirmasis tai daryti bandė neįprastais poelgiais garsėjantis buvęs bankininkas V.Romanovas. Pernai rudenį ant statinio Karaliaus Mindaugo prospekte buvo išskleistas turbūt didžiausias visų laikų rinkimų plakatas, raginantis balsuoti už Žmonių partiją ir jos idėjinį vedlį.

Seimo rinkimai šiai partijai susiklostė itin nesėkmingai, o iš plakato liko tik skutai – jį sudraskė vėtra.

Bet pridengėjai nepasiduoda. Antai šiemet sostinėje senas aprūdijęs fontanas prie Seimo buvo pridengtas gėlynu. Paprasta ir efektyvu. Juk jeigu pridengiama problema, ji lyg ir išnyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.