Latvijos prezidentas padėkojo Lietuvai už palaikymą

Latvijoje viešinti Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, susitikusi su Latvijos Prezidentu Andriu Berziniu, dar kartą pareiškė užuojautą Latvijos tautai.

Latvijos prezidentas Andris Berzinis.<br>LETA-ELTA nuotr.
Latvijos prezidentas Andris Berzinis.<br>LETA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 4:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 AM

Anot Seimo Pirmininkės, turime padaryti viską, kad panašios tragedijos ateityje neįvyktų nei Latvijoje, nei Lietuvoje. „Tikiuosi, kad jūsų žmonės suras savyje stiprybės įveikti nelaimės sukeltą skausmą ir gyvenimas grįš į įprastas vėžes“, – sakė Seimo Pirmininkė.

Latvijos Prezidentas padėkojo Lietuvai už palaikymą sunkią valandą. „Nuoširdūs žmogiški santykiai yra labai svarbūs, taip jau yra, kad nelaimės žmones suartina, palaikymas ir atjauta padeda žengti į priekį“, – teigė A.Berzinis.

Per susitikimą buvo aptarti dviejų šalių bendradarbiavimo klausimai. Latvijos vadovo teigimu, ekonomika Latvijoje atsigauna.

„Kaip ir planavome, kitais metais Latvija įsives eurą. Noriu pabrėžti, kad verslui tarp mūsų šalių nėra jokių sienų. Kadangi esame mažos šalys, prie svarbių strateginių projektų turime dirbti kartu“, – pažymėjo Latvijos Prezidentas.

Seimo Pirmininkė su Latvijos Prezidentu taip pat aptarė įvykius Ukrainoje, pasidalino vizito Kijeve patirtais įspūdžiais ir ukrainiečių nuotaikomis.

„Ukrainos žmonės deda dideles viltis integracijai į Europos Sąjungą“, – sakė Seimo Pirmininkė L.Graužinienė. Anot Latvijos Prezidento, ukrainiečiai Latvijoje yra antroji pagal skaičių tautinių mažumų bendruomenė, jie aktyvūs ir svarbūs Latvijos piliečiai.

Rygoje Seimo Pirmininkė L.Graužinienė dalyvauja 32-ojoje Baltijos Asamblėjos sesijoje. Parlamento vadovė ketvirtadienį dar susitiks su Latvijos Saeimos Pirmininke Solvita Abuoltinia, Estijos parlamento Pirmininke Ene Ergma. Priešpiet Lietuvos parlamento vadovė apsilankė Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje, kuri yra viena pavyzdingiausių tautinių mažumų mokyklų Latvijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.