Tarnybą baigusiame kariniame laive siūloma įrengti blaivyklą

Klaipėdos valdžia sprendžia, ką daryti su tarnybą baigusiu Karinių jūrų pajėgų laivu „Kuršis“, kurį savivaldybė netrukus planuoja perimti iš Krašto apsaugos ministerijos. 1959 metais Vokietijoje pastatytas laivas iki praėjusių metų buvo naudojamas minų paieškai jūroje, dalyvavo tarptautinėse karinėse pratybose, tačiau pasenęs tapo nebereikalingas ir stovi prišvartuotas Karinių jūrų pajėgų bazėje, Klaipėdoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 29, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:06 AM

Pasigirdo siūlymų „Kuršį“ prišvartuoti prie vienos iš Danės krantinių miesto centre, jame įrengti jaunimo nakvynės namus. Miesto vadovai teigė laukiantys pasiūlymų, kaip nebenaudojamą laivą paversti dar vienu miestiečių ir turistų traukos centru.

„Laivą turėtume išsaugoti kaip jūrinio paveldo objektą. Kokia galėtų būti jo paskirtis, diskutuosime su gyventojais, organizacijomis, mes atviri visoms idėjoms“, - patikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu su Karinių jūrų pajėgų bei Krašto apsaugos ministerijos vadovais tariamasi, kurioje vietoje būtų galima ilgam prišvartuoti „Kuršį“.

Nebenaudojamą laivą ministerija sutiko perduoti savivaldybei. Jau sudaryta darbo grupė, kuri turi parengti reikiamus dokumentus. Šis procesas esą gali užtrukti iki pusantrų metų ar net ilgiau.

Iki tol turėtų būti apsispręsta, kaip laivą panaudoti.

Vienas iš siūlymų, kurį dar pernai pateikė klaipėdietis buriuotojas Kęstutis Oginskas, laive įkurti 40 vietų nebrangų jaunimo viešbutį, panašų, koks sėkmingai veikia Kaliningrade. Jame galėtų apsistoti pigios nakvynės ir romantikos ieškantys žmonės. Vyras apskaičiavo, kad laive įrengti nakvynės namus atsieitų apie pusę milijono litų. Svarstyta „Kuršį“ prišvartuoti prie Biržos tilto, kitapus burlaivio „Meridianas“.

Kai kas pusiau juokais siūlė laive atidaryti blaivyklą, kurios Klaipėdoje iki šiol nėra.

Specialistų vertinimu, 50 metrų ilgio, 8 metrų pločio „Kuršis“ gana gerai išsilaikęs. Jam atnaujinti esą tikrai neprireiks milijoninių investicijų, kaip atsitiko su „Meridianu“. Pakaktų laivą perdažyti, nublizginti. Dauguma vidaus įrangos ir prietaisų išliktų kaip muziejaus eksponatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.