Vilnius per padidinamąjį stiklą: gatvėse – pareigūnai, ant stogų – „Aro“ snaiperiai

Dvi dienas Vilniaus gatvėse - įtampa. Ketvirtadienį ir penktadienį sostinėje susitelkusios didelės policijos pareigūnų pajėgos. Šimtai pareigūnų siekia užtikrinti tvarką per svarbiausią Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginį. Nuo Vilniaus senamiesčio stogų aplinką stebi „Aro“ snaiperiai.

Ant Vilniaus stogų - „Aro“ pareigūnai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ant Vilniaus stogų - „Aro“ pareigūnai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 29, 2013, 7:30 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:21 AM

Dėl vykstančio Europos Sąjungos narių ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimo į Vilnių atvyko daug aukšto rango pareigūnų.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai ėmėsi saugumo priemonių. Dėl terorizmo grėsmės kruopščiai tikrinamos patalpos kuriuose vyksta Rytų partnerystės ir ES valstybių vadovų susitikimai.

„Pagrindinė koncentracija – Vilniaus oro uoste, „Litexpo“ rūmuose ir Vilniaus centre. Tikrinama, ar nėra sprogmenų ir kitų grėsmių. Negalima detalizuoti tam, kad nebūtų atskleista pareigūnų taktika“, - portalui lrytas.lt sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Kiek yra „Aro“ pareigūnų – neatskleidžiama. Tačiau juos galima pastebėti atidžiau pažvelgus virš Vilniaus pastatų. Vilnių iš viršaus tiria ir į orą pakeltas pasieniečių sraigtasparnis.

Centras - po padidinamuoju stiklu

„Žinome, kad tai yra labai svarbus renginys. Šio renginio metu organizuojamos sustiprintos policijos priemonės Vilniaus mieste. Taip pat organizuojamas sustiprintas viešosios tvarkos užtikrinimas ir sustiprinta eismo priežiūra. Stengsimės, kad renginio dalyviai, miestiečiai ir sostinės svečiai būtų ypač saugūs“, - sakė Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys.

V.Grašys pabrėžė, kad bus dedamos visos pastangos užtikrinti saugumą. Vilniuje patruliuoja ne tik uniformuoti pareigūnai, tačiau ir civiliais rūbais apsirengę policijos pareigūnai.

Viešosios valdybos viršininkas atkreipė dėmesį, kad vilniečiai turi būti ypač dėmesingi kelių eismo ženklams. Ketvirtadienį ir penktadienį neįprastose vietose atsirado automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai. Neleistinoje vietoje pastatytas automobilis bus nutemptas.

Beje, pareigūnai dirba savo poilsio metu. Visi atostogaujantys policijos pareigūnai buvo iškviesti: „Visi dirba savo poilsio metu, jeigu reikės, pareigūnai dirbs ir viršvalandžius. Kituose miesto rajonuose patruliuojama kaip įprasta.“

Užsienio vadovų palydai organizuojami kortežai, todėl pareigūnai prašė, kad vairuotojai tvarkingai praleistų važiuojančias automobilių kolonas.

V.Grašys atkreipė dėmesį, kad policija netoleruos vairuotojų, kurie prisijungs prie kortežų ir taip bandys aplenkti automobilių spūstis.

Policija rekomenduoja vilniečiams pasinaudoti visuomeniniu transportu.

Be to, patys problemiškiausi maršrutai yra nuo Tarptautinio Vilniaus oro uosto į centro pusę, taip pat prie „Litexpo“ parodų rūmų. Visi svečiai gyvena Vilniaus centre įsikūrusiuose viešbučiuose, todėl ten sutelktos gausiausios policijos pajėgos.

Policijos pareigūnai paprašė vilniečių nevykdyti darbų, kurie keltų didelį triukšmą.

Vilniuje - aukščiausi pareigūnai

Ketvirtadienį Vilniuje susirinko 28 Europos Sąjungos šalių lyderiai, atvyko šešių Rytų partnerystės programai priklausančių valstybių – Ukrainos, Gruzijos, Moldovos, Armėnijos, Azerbaidžano ir Baltarusijos – aukšti pareigūnai.

Renginyje dalyvauja ir ES institucijų vadovai – Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso, ES užsienio politikos įgaliotinė Catherine Ashton, Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas, Europos centrinio banko prezidentas Mario Draghi.

Tai pat į Vilnių atvyko daugybė užsienio žurnalistų. Akreditacijas į renginį gavo beveik 800 žiniasklaidos atstovų. Daugiausia jų iš Ukrainos, taip pat jaučiamas didelis Rusijos žiniasklaidos dėmesys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.