Zarasų socialdemokratai verčia iš posto ką tik išrinktą savo merę

„Ji pažeidė partijos statutą“, - pabrėžė N.Gusevas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 30, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 AM

„Nepasitikėjimo sulaukiau po dienos darbo. Turbūt dėl netinkamo darbo“, - penktadienį BNS sakė merė.

Jos atsistatydinimo reikalauja naujai susikūrusi valdančioji koalicija, kurią sudaro Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos ir Liberalų sąjūdžio atstovai. Ji rajono taryboje turi 11 mandatų.

Pasak LSDP Zarasų skyriaus pirmininko Nikolajaus Gusevo, R.Kelečienei nepasitikėjimas pareikštas, nes ji nesilaiko partijos tarybos sprendimų ir susitarimų.

„Vyko skyriaus tarybos posėdis, buvo priimti sprendimai dėl naujos koalicijos, dėl kandidatūrų (į postus - BNS), buvo balsuojama, Daiva pati dalyvavo, o paskui per naktį tuos sprendimus išdavė“, - BNS sakė N.Gusevas.

Dėl to, anot jo, pagal LSDP Zarasų skyriaus nutarimą R.Kelečienė privalo pasitraukti iš merės pareigų. Jeigu to nepadarys iki gruodžio 5 dienos, kai numatytas rajono savivaldybės tarybos posėdis, bus balsuojama dėl nepasitikėjimo ja ir priimtas sprendimas pašalinti ją iš partijos.

„Ji pažeidė partijos statutą“, - pabrėžė N.Gusevas.

Pagal pirminį naujos koalicijos susitarimą, Zarasų meru turėjo būti renkamas „darbietis“ Arvydas Steponavičius, vicemeru N.Gusevas, administracijos direktoriumi - socialdemokratas Ramūnas Keršys. Tačiau lapkričio 19 dieną į posėdį susirinkus tarybos nariams ir atsistatydinus merui konservatoriui Arnoldui Abramavičiui, šis netikėtai rinkti nauja rajono vadove pasiūlė socialdemokratę R.Kelečienę. Ji per slaptą balsavimą gavo 11 tarybos narių balsų, 10 surinko „darbietis“ A.Steponavičius.

R.Kelečienė BNS sakė pati trauktis iš pareigų neketinanti, lauks balsavimo dėl nepasitikėjimo. Jos teigimu, LSDP Zarasų skyriaus nutarimas dėl jos atsistatydinimo iš merės posto priimtas vos vieno balso persvara. Be to, šį nutarimą ji apskundė partijos Etikos ir procedūrų komisijai.

„Dabar daug važinėju po miestelius, bendrauju su žmonėmis, turiu labai nuoširdų palaikymą. Tai mane įpareigoja nenuleisti rankų. (...) O politine prasme - bus kaip bus“, - kalbėjo ji.

Socialdemokratės palaikymo akciją surengė ir pagrindinės politinės oponentės - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų - atstovai. Jie darbo valandomis budi prie savivaldybės ir renka gyventojų patarimus tautos išrinktiesiems.

„Tai pilietinė iniciatyva, norime atkreipti išrinktųjų dėmesį, kad susivienytų ir dirbtų žmonių labui (...) Socialdemokratai mere išrinko geriausią žmogų iš savo aplinkos, o dabar nori vicemeru skirti asmenį, kuris net neturi tarybos nario mandato“, - sakė budėjimo akcijos organizatorė konservatorė Olga Raugienė.

R.Kelečienei vadovaujant rinkimų apygardos komisijai pernai per Seimo rinkimus buvo surinkti duomenys dėl rinkėjų papirkimo ir panaikinti pirmojo rinkimų turo rezultatai. Dėl to nuteistas tarybos narys „darbietis“ Rimvydas Podolskis neseniai neteko Zarasų rajono savivaldybės tarybos nario mandato.

Pasak O.Raugienės, R.Kelečienės palaikymo akcija baigsis antradienį Šv. Mišiomis.

LSDP vicepirmininkas Algirdas Sysas, stebintis situaciją Zarasuose, penktadienį BNS tvirtino, kad visi partijos nariai privalo laikytis priimtų sprendimų.

„Net šią savaitę surengus slaptą balsavimą, dauguma palaikė naują koaliciją“, - teigė jis.

Perversmas Zarasų valdžioje prasidėjo lapkričio pradžioje, kai 13 iš 21 tarybos narių pasirašė raštą dėl nepasitikėjimo visais rajono vadovais - meru, vicemere, administracijos direktoriumi ir jo pavaduotoju. Parašus padėjo Lietuvos socialdemokratų partijai, Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai priklausantys Zarasų politikai.

Lapkričio 19 dieną savo noru atsistatydinus konservatoriui A.Abramavičiui, mere išrinkta R.Kelečienė. Dėl kitų pareigūnų atstatydinimo nebalsuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.