Geriausia pasienio užkarda - Rociškių

Geriausia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) užkarda išrinkta Pagėgių rinktinės Rociškių užkarda, sauganti sieną su Rusija. Konkurse „Geriausia pasienio užkarda“ Rociškių pasieniečiai šiemet aplenkė kolegas iš kitų 39 VSAT užkardų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:06 AM

Toks konkursas VSAT organizuotas antrus metus iš eilės. Pirmame jo etape buvo vertinamos visos 40 pasieniečių užkardų. Specialiai sudarytos komisijos šešiose VSAT rinktinėse, užtikrinančiose fizinę sienos apsaugą, išrinko po geriausią savo užkardą. Ignalinos rinktinėje geriausia pripažinta Puškų užkarda, Vilniaus rinktinėje – Padvarionių, Varėnos – Druskininkų, Lazdijų – Lieponos, Pagėgių – Rociškių, Pakrančių apsaugos – Uosto užkarda.

Antrame konkurso „Geriausia pasienio užkarda“ etape iš minėtų šešių užkardų VSAT vado pavaduotojo Štabo viršininko Valentino Novikovo vadovaujama centrinė konkurso vertinimo komisija išrinko pačią geriausią VSAT užkardą, t. y. Rociškių. Jai vadovauja majoras Darius Martinkevičius.

Užkarda saugo 22 km sienos su Rusija ruožą Šakių rajone. 10 km sienos čia eina sausuma, 12 km - Šešupės viduriu. Iš viso Rociškių užkardoje tarnauja septynios dešimtys pasieniečių. Be to, jai priklauso ir tarptautinis Ramoniškių pasienio kontrolės punktas.

Konkurse užkardos vertintos pagal daugybę kriterijų. Atsižvelgta į jų šiemetinius veiklos rezultatus, užfiksuotų įvairių pažeidimų ir sulaikytų pažeidėjų skaičių, sulaikytos kontrabandos atvejus, pasieniečiams sudarytas buitines ir darbo sąlygas, dėmesį mokymui, naujovėms, santykius kolektyve, profesinio meistriškumo ir sporto renginių rezultatus, ryšius su vietiniais gyventojais ir įstaigomis, bendradarbiavimą su teisėsaugos ir kitomis institucijomis.

Taip pat vertinta užkardose esančios ginkluotės, specialiųjų priemonių ir įrangos būklė bei priežiūra, dokumentacija, pastatų vidaus ir išorės būklė, estetika, įrenginių būklė ir funkcionalumas, aplinka, teritorijos ir transporto priežiūra ir kt.

Vertinant užkardas prioritetai teikti veiklos rezultatams. Pagal kitus kriterijus užkardos vertintos ir kriterijų prioritetai buvo nustatomi atsižvelgiant į kiekvienos užkardos specifiką. Konkurso „Geriausia pasienio užkarda“ nugalėtoja bus apdovanota specialiu prizu. Pernai jis iškeliavo į VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.