A.Butkevičius: „Niekada nebuvo įtampos pokalbiuose su prezidente“

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 11 dieną.

A.Butkevičius tikina, kad įtampos bendraujant su prezidente nejaučia.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius tikina, kad įtampos bendraujant su prezidente nejaučia.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2013, 10:59 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:34 AM

„Mano darbas su prezidente derinamas kiekvieną pirmadienį - arba apsitariama, arba ji informuojama, kas daroma. Jeigu kas galvoja, kad daromi tam tikri trukdžiai kaip ministrui pirmininkui iš Prezidentūros, ta informacija yra neteisinga. Niekada neturėjome jokios įtampos pokalbiuose, kai vyksta mūsų susitikimai. Tikrai man nėra jokių sunkumų priimant sprendimus savarankiškai“, - antradienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius, paklaustas, kaip keistųsi Vyriausybės darbas, jeigu prezidentu taptų socialdemokratas.

Jis pristatė, kad LSDP prezidiumas nutarė tarybai siūlyti į prezidentus kelti europarlamentaro Zigmanto Balčyčio kandidatūrą.

Pats A.Butkevičius sakė nutaręs į šį postą nekandidatuoti, nes dabar eina atsakingas pareigas, be to, ūkinis darbas jam mielesnis.

„Jeigu užimu ministro pirmininko pareigas, esu įsipareigojęs valstybei, Lietuvos žmonėms, kad bus įgyvendinti tam tikri planai, žiūrint į perspektyvą, o dar dirbama tik vieneri metai. Manau, per trumpas laikas, nenoriu blaškytis, nenoriu atitraukti dėmesio nuo savo tiesioginio darbo, mano gyvenime laukia didžiulis išbandymas, didžiulis iššūkis - pateisinsiu visuomenės lūkesčius arba ne atlikdamas savo pareigą, vadovaudamas Vyriausybei. Ūkinis darbas man arčiau širdies“, - savo apsisprendimą aiškino LSDP pirmininkas.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.