Dėl skylėtų džinsų Seimo nariai vos nesukėlė muštynių

Liberalams nepavyko už homofobišką elgesį iš Seimo delegacijos Europos Tarybos parlamentinėje asamblėjoje pašalinti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos lyderio Petro Gražulio. Svarstant šį klausimą P.Gražulis vos nesusimušė su liberalų vedliu Eligijumi Masiuliu.

E.Masiulis nebeištvėrė kolegos įžeidinėjimų.
E.Masiulis nebeištvėrė kolegos įžeidinėjimų.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 3, 2013, 12:44 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:29 AM

Muštynės vos nekilo po to, kai P.Gražulis liberalams nutarė padovanoti džinsus, kuriuose ties sėdmenimis buvo išpjauta skylė su užtrauktuku – aliuzija į analinį seksą. Tokius pačius džinsus P.Gražulis yra padovanojęs ir Lietuvos gėjų lygai.

„Tai langas į Europos vertybes“, - pareiškė „tvarkietis“. Tačiau E.Masiulis „tvarkiečio“ dovanos nepriėmė, jis metė džinsus atgal ir puolė vytis. Nuo galimų muštynių išgelbėjo tik tvarką Seimo posėdžių salėje prižiūrintis kanceliarijos darbuotojas.

Dėl šio elgesio įsikarščiavusiam P.Gražuliui posėdžiui pirmininkaujantis Algirdas Sysas pasiūlė skirti pastabą, nes išvesti Seimo narį iš salės pagal Seimo Statutą nebuvo galimybės. Tačiau dauguma parlamentarų, tarp jų ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, stojo į P.Gražulio pusę. Jie taip pat nesutiko, kad P.Gražulis būtų pašalintas iš Lietuvos delegacijos Europos Taryboje.

Už tai balsavo tik liberalai bei dalis konservatorių ir socialdemokratų. 

Pašalinti P.Gražulį liberalai pasiūlė dėl jo homofobiško elgesio ir pasisakymų. Europos Taryba yra sukurta siekiant ginti žmogaus teises.

Tuo tarpu P.Gražulis aiškina, kad pašalinus jį iš Lietuvos delegacijos Europos Tarybos parlamentinėje asamblėjoje Lietuva grįžtų į sovietinius laikus, nes būtų ribojama žodžio laisvė.

P.Gražulis teigia turintis daug skylėtų džinsų atsargų ir jų gali pridovanoti visiems savo oponentams.

„Negalime leisti atstovauti Lietuvai, o kartu ir ją dergti asmeniui, kuris rengia bjaurius homofobinius išpuolius, toliau kursto neapykantą“, – sako Seimo narė liberalė Dalia Kuodytė. 

Džinsus su užtrauktuku užpakalyje P.Gražulis Lietuvos gėjų lygai padovanojo vykstant Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginiui „Kova su neapykantos nusikaltimais Europos Sąjungoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras