Nustojo plakti dailininko L.Vorobjovo širdis

Pirmadienio vakarą Šiauliuose

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:21 AM

Į gyvenimą su neslepiama ironija visuomet žvelgęs šiaulietis įvairiuose leidiniuose išspausdino daugiau nei 20 tūkst. karikatūrų.

Pasak menotyrininko Vytenio Rimkaus, daug L.Vorobjovo sukurtų karikatūrų be žodžių atskleisdavo siužetą, kuriame slypi humoristinė gaida.

„Jo sukurtas mažakalbis herojus - žmogeliukas didele nosimi - buvo lengvai atpažįstamas tarp kitų autorių karikatūrų, - sakė V. Rimkus. - L.Vorobjovo darbai kalbėdavo patys už save. Savitu stiliumi pasižyminčią šiauliečio kūrybą publikuodavo ir Šiaulių miesto, ir šalies spauda“.

L.Vorobjovas piešė karikatūras humoro žurnalams „Šluota“, „Krokodil“, jo piešiniai buvo publikuoti Makedonijos žurnale „Osten“, Vokietijos „Eulenschpiegel“.

Šiauliečio karikatūristo kūryba puikiai pažįstama ir dienraščio „Respublika“ skaitytojams. L. Vorobjovas su „Respublika“ bendradarbiavo nuo pat dienraščio įkūrimo. Pastaraisiais metais L. Vorobjovas buvo „Respublikos“ leidinių“ grupei priklausančio dienraščio „Šiaulių kraštas“ bendradarbis.

Šiaulietis yra išleidęs 4 karikatūrų rinkinius: „Seksas, L.Vorobjovas ir alus“ (1997 m.), „Karikatūros“ (2004 m.), „Karikatūros 2“ (2007 m.) ir „Karikatūros 3“ (2008 m.).

Savo darbus L.Vorobjovas yra pristatęs tarptautinėse karikatūrų parodose Anglijoje, Armėnijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Italijoje, Rusijoje, Turkijoje, JAV, Kanadoje, Vokietijoje.

Šiemet balandžio 1-osios proga surengtoje 37-ojoje respublikinėje Lietuvos karikatūristų darbų parodoje L. Vorobjovas pelnė 2-ąją vietą, liepos mėnesį buvo pripažintas parodos - konkurso „Mokslo Lietuva. O vis dėl to ji sukasi“ 1-osios vietos laimėtoju.

Artimųjų teigimu, L.Vorobjovas besibaigiančius 2013-uosius vadino laimingais metais. Kūrėjas svajojo pamatyti Paryžių, suvalgyti austrių ir tik tada išeiti.

Velionis pašarvotas Šiauliuose, J. Sondeckio g. 12 esančiuose gedulo namuose. Į Ginkūnų kapines šviesaus atminimo šiaulietis bus išlydėtas trečiadienį, 14.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.