URM darbuotojai nukabinę nosis - uždrausta naudotis „Facebook“

Užsienio reikalų ministerijoje – liūdnos dienos. Visame ministerijos pastate yra atjungtas socialinis tinklas „Facebook“. Darbuotojams per laisvas minutes bent trumpam kyštelėti nosį į savo socialinio tinklo profilį tapo nebeįmanoma. Visoje ministerijoje liko tik keletas kompiuterių, kuriais galima prisijungti prie „Facebook“.

„Facebook“ ministerijoje uždraustas ir saugumo sumetimais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Facebook“ ministerijoje uždraustas ir saugumo sumetimais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Dec 3, 2013, 6:17 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:46 AM

Užsienio reikalų ministro patarėja visuomenės informavimo klausimais Rasa Jakilaitienė patvirtino, kad ministerijoje uždraustas minėtas socialinis tinklas.

R.Jakilaitienė sakė, kad kiekviena įstaiga ir organizacija pati sprendžia kokiomis prieigomis ir puslapiais neleidžiama naudotis darbo vietoje.

„Esmė tokia, kad pirmininkavimo laikotarpiu labai padidėjo tinklų apkrova. Todėl nuspręsta ženkliau nei įprasta riboti priėjimą iš darbo vietos prie internetinių puslapių, kurie tiesiogiai nėra susiję su darbu“, - sakė R.Jakilaitienė.

Ji paaiškino, kad kiekvienais metais yra peržiūrima apkrova ir atitinkamai koreguojama galimybė jungtis prie tinklų: „Remiamasi poreikiu ir statistine patirtimi, kuri rodo, kad apribojus prisijungimus prie informacijos, kuri nėra susijusi su darbu, apkrova ryškiai sumažėja. Kalbant žmogiškai, jeigu žmogui nėra galimybės naršyti, žmogus ir nenaršo“.

Pirmininkavimo laikotarpiu internetiniai tinklai turėjo labai didelę apkrovą, todėl duomenų perdavimas ir pasikeitimas tapo neoperatyvus.

„Iš esmės, tai yra lankstu. Jeigu darbui reikia tokios prieigos, ji yra suteikta. Mes turime ministerijos ir ministro „Facebook“ paskyras, bei ministro „Twitter“ paskyrą. Yra darbuotojai kurie atsakingi už šių paskyrų pildymą, todėl jie turi prisijungimus“, - sakė R.Jakilaitienė .

Pašnekovė juokavo, kad niekas nepareiškė protesto dėl naujų draudimų: „Ar galima reikšti protestą dėl naudojimosi dalyku, kuris nesusijęs su tiesioginiu tavo darbu? Manyčiau, kad tai yra suvokiama ir suprantama.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu