Klaipėdiečiai dosniai aukojo vienišiems seneliams

Maltos ordino ambasados, Maltos ordino pagalbos tarnybos ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos akcija „Maltiečių sriuba 2013“ sekmadienį atkeliavo ir į Klaipėdą. Nuo vidurdienio klaipėdiečius ir miesto svečius į Teatro aikštę viliojo gardžios maltiečių sriubos kvapai.

Maltiečių sriubą pilstė pats Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.<br>D.Grikšaitės nuotr.
Maltiečių sriubą pilstė pats Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.<br>D.Grikšaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-08 16:32, atnaujinta 2018-02-19 22:24

Taip žmonės jau tradiciškai kviečiami artėjant Kalėdoms su stokojančiais ir vargo užkluptais žmonėmis pasidalinti karštos sriubos lėkšte, o tuo pačiu ir gerumu bei atjauta. Maltos ordino akcija Klaipėdoje buvo raginama prisidėti aukomis prie pagalbos seniems ir vienišiems žmonėms.

Šiemet maltiečiai vaišino ypatinga, žinomų žmonių išmėginta „Maltiečių kalėdine sriuba“.

Į ją patenka ne tik tradiciniai ingredientai – daržovės ir prieskoniai – bet ir maltiečių puoselėjamos vertybės: meilė, supratingumas, pagalba kitiems, šiluma bei dėmesys savo artimiesiems.

Pagal tą patį receptą sriubos bus verdamos visų „Maltiečių sriubos“ akcijos renginių metu, kurie vyks ir kituose Lietuvos miestuose.

Klaipėdai atiteko ypatinga misija –„Gerosios žvaigždės“ miesto titulas. Gruodį mieste netrūks renginių, kuriuose dėmesys bus skiriamas maltiečių akcijai. „Kaip ir kiekvienais metais, ruošdamiesi kalėdiniams renginiams, norėjome padaryti kažką labai gero. Ieškodami idėjų, prisiminėme, kaip žiemą Teatro aikštėje maltiečių bendruomenė visus vaišino sriuba, ir, turbūt, geros mintys susitiko kažkur danguje, todėl prasidėjo mūsų graži draugystė“, – sakė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Klaipėdoje šventinių renginių maratonas prasidėjo šeštadienio vakarą, kai įžiebta pagrindinė miesto eglė. Vėliau visą mėnesį, kiekvieną savaitgalį Teatro aikštėje veiks mugė, kurioje ką nors įsigydami miestiečiai ir miesto svečiai simboliškai prisidės prie „Maltos ordino" akcijos. Kitais metais ši „Gerumo žvaigždės“ estafetė bus perduota ir kitiems Lietuvos miestams.

Aštuntąjį kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei visuomenės pagalbos jiems reikalingumą. Už žmonių suaukotus pinigus savanoriai kiekvieną dieną lanko bei veža karštą maistą artimųjų pamirštiems, dažnai neturintiems ko pavalgyti ir savimi negalintiems pasirūpinti seneliams. Maltiečiai visoje Lietuvoje globoja daugiau nei 1200 senelių, 300 jų kasdien vežamas karštas maistas.

Kiekvienas geros valios žmogus gali paremti akciją „Maltiečių sriuba 2012“, skambindamas arba siųsdamas žinutę trumpaisiais numeriais: 1416 (auka – 2 Lt), 1417 (auka – 5 Lt), 1418 (auka – 10 Lt). Daugiau informacijos www.maltieciai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.