Mažųjų ligonių palatas išgražino savanoriai

Jurbarko ligoninės Vaikų skyriuje gydomi mažieji pacientai sveiksta ne tiktai gydytojų dėka. Ligoniams nusprendė padėti patys jurbarkiškiai, be jokio atlygio atnaujinantys seniai remontuotas palatas, rašo „Lietuvos rytas“.

Projekto „Mano svajonė“ autorius D.Kiulkaitis (nuotr. kairėje) ir talkininkai gavo Jurbarko ligoninės vadovo padėkas.
Projekto „Mano svajonė“ autorius D.Kiulkaitis (nuotr. kairėje) ir talkininkai gavo Jurbarko ligoninės vadovo padėkas.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Dec 10, 2013, 7:30 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:55 PM

Savanorių komandą, kuri nuo vasaros vidurio darbuojasi Jurbarko ligoninės Vaikų skyriuje, subūrė Jurbarko televizijos operatorius Džeraldas Kiulkaitis.

Vasarą be atlygio vieną palatą suremontavę jurbarkiškiai kitų palatų sienas dekoruoja piešiniais. Vaikai ir jų tėvai tris atnaujintas palatas vadina nebe numeriais, bet piešinių personažų pavadinimais: nykštukų, elfų, žuvyčių.

Vaikų skyriuje yra dešimt palatų: šiais metais ketinama nuspalvinti dar vienos palatos sienas, o kitais metais kapitališkai suremontuoti dvi palatas.

Tam reikia ne tiktai lėšų, bet ir daugiau pagalbininkų.

Pradžia – nuo termometro

Gražios ir prasmingos iniciatyvos D.Kiulkaitis ėmėsi po to, kai su sūnumi apsilankė ligoninėje.

Jurbarkiškis sunerimo pamatęs, jog medicinos sesuo pažadino palatoje miegantį vaiką tam, kad termometru pamatuotų temperatūrą. Vaikas pravirko.

D.Kiulkaitis parduotuvėje nupirko 140 litų kainuojantį lazerinį termometrą, kuriuo kūno temperatūrą galima patikrinti per atstumą vaikui miegant, ir padovanojo jį Vaikų skyriui.

Po to vyras susimąstė, kad seniai remontuotose niūriose palatose vaikams nepakanka vien gydytojų nuoširdumo – jiems pagelbėtų ir jauki aplinka.

Įrengė ir dušo kabiną

D.Kiulkaičiui padėti pasišovė įmonės „DK statyba“ vadovas Daivaras Rybakovas.

Šis verslininkas vienos palatos remontui nupirko statybinių medžiagų.

Palatoje buvo pakeisti vamzdynai, įrengtas tualetas su dušo kabina, vandens šildytuvas, sumontuoti nauji radiatoriai, pakeista elektros instaliacija, iš lauko ir vidaus apšiltintos sienos, jos nudažytos šviesiomis spalvomis, paklota nauja grindų danga.

Kiti jurbarkiškiai atnaujintai palatai dovanojo dažų, plytelių, naujas spinteles ir stalą, šaldytuvą, patalynės komplektų, elektrinį šildytuvą, radiatorius.

Remontavo per atostogas

Palatą tris savaites remontavo keturi įmonės „DK statyba“ darbininkai ir trisdešimt savanorių.

D.Kiulkaitis palatos remontui skyrė savo vasaros atostogas.

„Kai surašiau remonto planą ir sutariau su žmonėmis dėl pagalbos, po savaitės toje palatoje likau vienas. Pagal planą dirbti turėję savanoriai atsisakė padėti.

Tą akimirką man nusviro rankos, tačiau tikėjau stebuklu, ir jis įvyko. Netrukus man paskambino apie projektą sužinoję jurbarkiškiai ir siūlėsi padirbėti bent po keletą valandų.

Po to jie į ligoninę pakvietė savo pažįstamų statybininkų.

Mes įrodėme, kad galime ir be valdžios pagalbos daryti gerus darbus“, – sakė 41 metų D.Kiulkaitis.

Politikai talkina menkai

Labdaros projekto „Mano svajonė“ autorius D.Kiulkaitis pagalbos kreipėsi ne tik į vietos verslininkus.

Apie suremontuotą palatą jis papasakojo Jurbarko rajono savivaldybės, kuri yra ligoninės steigėja, tarybos posėdyje. Vyras prašė į ligoninės sąskaitą pervesti vieno mėnesio tarybos nario atlyginimą, kuris būtų skirtas kitų palatų remontui. Tai padarė tik keli politikai.

Po pokalbio su rajono politikais D.Kiulkaičiui žadėjo padėti Jurbarko savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Gražina Gadliauskienė.

Ši jurbarkiškė su savo seserimi Sigita Kancerevyčiene ir moksleive Lina Mencaite piešiniais išgražino ligoninės vienos vaikų palatos sienas.

Kitose palatose darbavosi dailininkė Jurgita Davidavičienė, jai talkino Alma Busch.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.