Seime - aistros dėl kūdikių masturbacijos

Petro Gražulio iniciatyva Seimas antradienį nutarė kreiptis į Europos Parlamentą ir paragino jį atmesti Briuselyje svarstomą rezoliucijos projektą dėl seksualinės bei reprodukcinės sveikatos ir teisės.

Seimo nariai savo nuomonę turi ir kūdikių masturbacijos klausimais.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Seimo nariai savo nuomonę turi ir kūdikių masturbacijos klausimais.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 10, 2013, 1:34 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:45 PM

Seimas išsigando, kad „Europos Parlamente priėmus minėtą rezoliuciją, Europos Sąjungos šalys būtų raginamos užtikrinti, kad masturbacija ankstyvoje kūdikystėje prisideda prie lytinio švietimo bei kad vaikai iki 6 metų jau turi žinoti apie intymius santykius tarp tos pačios lyties, o iki 9 metų jau turi gauti informacijos apie kontracepcijos metodus“.

Tokią rezoliuciją Seime parengė skandalingu elgesiu garsėjantis „tvarkiečių“ lyderis Seime P.Gražulis. Šią iniciatyvą palaikė 66 Seimo nariai, prieš buvo 14, aštuoni susilaikė. Keistam dokumentui nepritarė tik liberalai ir dalis socialdemokratų.

Savo rezoliucija Lietuvos parlamentarai išreiškė susirūpinimą dėl europarlamentarės Edite Estrela iš Portugalijos parengto dokumento, nes jis esą kelia grėsmę konstitucinei šeimos sampratai, konstitucinei tėvų teisei ir pareigai – auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais bei prieštarauja Europos Sąjungos teisei.

Socialdemokratei Giedrei Purvaneckienei atkreipus dėmesį, kad apie masturbaciją E.Estrelos rezoliucijoje nekalbama, P.Gražulis teigė, jog apie tai kalbėta ankstesniame EP rezoliucijos variante.

Kita socialdemokratė Aušrinė Marija Pavilionienė P.Gražulio dokumentą pavadino rašliava, darančia gėdą Seimui.

Beje, pats Europos Parlamentas portugalės rezoliuciją antradienį taip pat atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.