STT krėtė dvi ministerijas, su agentais teko susidurti ir V.Mazuroniui

Specialieji agentai antradienio rytą apsilankė Aplinkos ministerijoje ir Susisiekimo ministerijai pavaldžioje įstaigoje. Buvo atliktos kratos, dokumentų ir kompiuterių poėmiai. Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai bendravo ir ministru Valentinu Mazuroniu. Apie tai pranešė portalo lrytas.lt šaltiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:37 PM

Tai įvyko antradienio rytą. Aplinkos ministerijoje pasirodė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai. Juos domino Viešųjų ryšių skyrius - padalinys, kuris atsakingas už bendravimą su visuomene ir žiniasklaida.

„Jie buvo atėję ir pas mane. Vienas pareigūnas pasakė, kad jiems reikia žmogaus, kuris galėtų stebėti dokumentų poėmį. Iš ministerijos kanceliarijos buvo paskirta keletas žmonių, kurie stebėjo tą procedūrą“, - portalui lrytas.lt pasakojo ministras V.Mazuronis.

Šaltinių žiniomis, STT krėtė du kabinetus. Buvo atliktas dokumentų poėmis.

Ministras BNS sakė negalįs pasakyti, kokie procesiniai veiksmai buvo nurodyti pateiktame teismo sprendime: „Nesu juristas ir negaliu pasakyti, ar tai buvo poėmiai, ar tai buvo krata“.

„Ryte eidamas į pasitarimą priimamajame sutikau žmogų, kuris prisistatė kaip STT darbuotojas ir parodė man teismo sprendimą, pagal kurį jie norėtų patekti į du kabinetus.

Kabinetai priklauso Viešųjų ryšių skyriui. Paprašė, kad duotume iš ministerijos darbuotojų du žmones, kaip supratau, stebėti. Iškviečiau kanclerį, kad padėtų tą padaryti“, - teigė V.Mazuronis.

Teigiama, kad STT agentus sudomino viešųjų pirkimų konkursai, susiję su žiniasklaida.

Portalo lrytas.lt žiniomis, kratos buvo atliktos Susisiekimo ministerijai pavaldžioje Lietuvos automobilių ir kelių direkcijoje (LAKD), paimti dokumentai. Tai patvirtino susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys.

LAKD direktorius Skirmantas Skrinskas portalui lrytas.lt sakė, kad nežino, kodėl jo valdomoje įstaigoje buvo atliekamos kratos.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, pareigūnai paėmė kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjo Nemuno Abukausko kompiuterį.

Premjeras Algirdas Butkevičius davė nurodymą išsiaiškinti, kas privertė STT pareigūnus veržtis į ministerijas.

Manoma, kad ši operacija gali būti susijusi su Vyriausybės nurodymu pradėti tyrimą dėl Visagino atominės elektrinės projekto, kurį globojo Prezidentūra. Tuo pačiu gali būti suduotas kirtis ir Seimo valdančiųjų partijų kontroliuojamas ministerijas konsultuojančioms viešųjų ryškų agentūroms.

STT įvykius komentuoti atsisakė. Tarnybos viešųjų ryšių skyriaus atstovas, paskambinus jam 17 val. 01 min., paaiškino jau baigęs darbą ir pasiūlė visus klausimus pateikti trečiadienį.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai STT pareigūnai atlieka kratas, susijusias su žiniasklaida. Lapkričio mėnesį specialieji agentai apklausė naujienų agentūros BNS žurnalistes Jūratę Damulytę ir Jūratę Skėrytę. Buvo atliktos kratos jų darbo vietose, namuose, net asmeniniame garaže. 

STT agentai bandė išsiaiškinti, kas nutekino slaptą informaciją iš Valstybės apsaugos departamento pažymos. Medžiagą apie Rusijos keliamą grėsmę Lietuvai BNS paviešino spalio 31 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.