Panevėžyje žmones išgąsdino nuo „Maxima“ lubų pasipylęs vanduo

„Maxima“ prakiūra“ – taip pavadintą vaizdelį į „Youtube“ įkėlė panevėžietis Tadas. Jame matyti, kaip Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje esančio prekybos centro „Maxima“ vestibiulyje nuo lubų tarsi iš dušo pliaupia vanduo, o norintys išeiti ar įeiti į prekybos centrą žmonės stengdamiesi nesušlapti spaudžiasi prie sienų.

Praėjime tarp lauko durų ir prekybos centro vestibiulio nuo lubų pasipylęs vanduo ne juokais išgąsdino panevėžiečius.<br>R.Stundžienės nuotr.
Praėjime tarp lauko durų ir prekybos centro vestibiulio nuo lubų pasipylęs vanduo ne juokais išgąsdino panevėžiečius.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 11, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:23 PM

Toks vaizdas panevėžiečius privertė sunerimti. „Ar iš tiesų prekybos centruose esame saugūs?“ – klausė gyventojai, įsibaiminę po nelaimės Rygoje, kai sugriuvus prekybos centrui „Maxima“ žuvo kelios dešimtys žmonių.

Kaip lrytas.lt sakė „Maxima“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė, Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje įsikūrusiame prekybos centre „Maxima“ avarija įvyko tarp 22 ir 22 val. 30 min. „Trūko ant lubų išvedžiotas termofikacinis vamzdelis ir pasipylė šiltas vanduo. Jis tikrai nebuvo karštas“, – sakė „Maxima“ atstovė.

R.Saulytės teigimu, termofikaciniai vamzdeliai išvedžioti patalpai tarp prekybos centro lauko durų ir vestibiulio šildyti.

Vos tik pamačius avariją, vanduo buvo užsuktas, o netrukus atvažiavę avarinės tarnybos darbuotojai gedimą pašalino.

Pasak R.Saulytės, įeinančių ir išeinančių klientų srautai buvo nukreipti per kitą įėjimą. Į prekybos centro administraciją jokie žmonės, sušlapę trūkus vamzdžiui, nesikreipė. Žmonėms iš karto buvo pasiūlyta naudotis kitomis lauko durimis, prie lauko durų, virš kurio pasipylė vandens krioklys, liko tik smalsuoliai.

„Neuždarinėjom parduotuvės, jokios panikos nebuvo“, – sakė prekybos tinklo „Maxima“ atstovė, pripažinusi, kad situacija jautri ir žmonių susirūpinimas dėl pastatų saugumo suprantamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.