D.Grybauskaitė apie D.Ulbinaitę: „Aš ja pasitikiu“

„Aš ja pasitikiu“, - teigė šalies vadovė.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

„Nepanaikintas leidimas dirbti, tiesiog toms pareigybėms nereikia leidimo dirbti su slapta informacija ir ne tik šitai. Mes peržiūrėjome visas pareigybes Prezidentūroje ir manome, kad buvo pertekliniai reikalavimai, kad net sekretorėms buvo reikalingas toks leidimas, kada per 4,5 metų mano darbo nė karto nė vienos pažymos nėra iš viso mačiusios“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentė.

Dėl informacijos, ar D.Ulbinaitei pareikšti įtarimai, D.Grybauskaitė pasiūlė kreiptis į prokurorus.

Šalies vadovė teigė pasitikinti savo patarėja ir nematanti jai kliūčių toliau dirbti Prezidentūroje.

„Aš ja pasitikiu“, - teigė šalies vadovė.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį pranešė, kad prezidentės atstovei spaudai D.Ulbinaitei panaikintas reikalavimas turėti leidimą dirbti su slapta informacija.

Laikraštis tokį žingsnį sieja su galimais įtarimais dėl valstybės paslapties atskleidimo, kuriuos pareiškus patarėja negalėtų gauti slaptos informacijos. Teisėsauga ir Prezidentūra iki šiol oficialiai nepatvirtino, kad kam nors būtų pareikšti įtarimai dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos nutekinimo.

Pagal ankstesnį vyriausiosios prezidentės patarėjos pareigybės aprašymą, Spaudos tarnybai vadovaujanti D.Ulbinaitė privalėjo turėti leidimą dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija, klasifikuojama slaptumo žyma „visiškai slaptai“.

Tačiau pastaruoju metu nė vienam iš penkių Spaudos tarnyboje dirbančių prezidentės patarėjų šis reikalavimas nebėra taikomas. Įvykusius pasikeitimus „Lietuvos rytui“ trečiadienį patvirtino ir prezidentės Spaudos tarnyba, tačiau, anot dienraščio, neatsakė, kada ir kodėl taip buvo padaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?