Ko nemyli gamtą mylintys bankai?

Bankuose pradėjo dirbti gražesnės merginos, visi tarnautojai tapo dar mandagesni. Neliko eilių, o jei tenka palaukti kiek ilgiau, gaunate nemokamai kavos puodelį su kreminiu pyragaičiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-12-12 06:35, atnaujinta 2018-02-19 21:06

Ar tikrai tiek nuostabių pokyčių? Nieko panašaus. Tad kodėl taip pabrango kai kurios paslaugos?

Per pusmetį dalis bankų, ypač skandinaviškų (užimančių beveik 90 proc. Lietuvos finansų rinkos), įkainius už paslaugas grynaisiais savo skyriuose padvigubino. Tiesa, tarnautojai ir toliau liko tokie pat mandagūs.

Artėjančių Kalėdų proga savo klientus ypač nustebino SEB, padvigubinęs įkainius už vietinius pervedimus. Iki gruodžio ši paslauga banko skyriuje kainavo 3 litus, nuo gruodžio – 6 Lt.

Swedbank“ nedaug atsilieka, imdamas 5 litus už vietinius pervedimus.

Už komunalinius patarnavimus į banką atėjusiems susimokėti grynaisiais gyventojams visai nesaldu – tokia paslauga kainuoja 8 litus ir SEB, ir „Swedbank“, ir DNB. Mažesniuose bankuose įmokos už komunalinius mokesčius gerokai mažesnės. Pavyzdžiui, "Danske Bank" kainuoja tik 80 ct.

Paslaugą grynaisiais dažniausiai renkasi pagyvenę žmonės, neturintys kompiuterių, neįkertantys elektroninės bankininkystės sistemos. Vakarykštės dienos žmonės.

Užtat didieji bankai jų ir nemyli. Bankininkams nė motais, kad būtent šiam socialiniam sluoksniui tie keli papildomi litai prie sąskaitos už butą reiškia batoną su dešra, kurios nesuvalgys.

Žinoma, bankai tokį pabranginimą aiškina kilniais tikslais – esą taip skatinama elektroninė bankininkystė, taupomas popierius, tausojami miškai.

Bet tie gamtos mylėtojai bent galėtų luktelėti, kol išmirs ikikompiuterinės epochos karta.

Kur tau lauks! Tad nenustebčiau, jei po kiek laiko bankuose bus įtaisytos durys su automatiniu užraktu, atsidarysiančios tik įdėjus litą. Kaip mokamame viešajame tualete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.