Seimas nesutinka kultūros darbuotojų atlyginimams skirti dar 25 mln. litų

Jo teigimu, nusitaikymas į akcizus gali sukelti problemų.

Kultūros darbuotojų atlyginimams kitais metais jau yra numatyta 25 mln. litų iš pajamų mokesčio.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Kultūros darbuotojų atlyginimams kitais metais jau yra numatyta 25 mln. litų iš pajamų mokesčio.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:52 PM

Seime ketvirtadienį svarstant 2014 metų biudžeto projektą, buvo atmestas Konservatorių frakcijos atstovų pasiūlymas.

„Siūlomas lėšų šaltinis – padidinti 2014 metų valstybės biudžeto mokestines pajamas iš akcizų 25 mln. litų. Mes galbūt ant popieriaus galime parašyti tuos 25 mln. litų, tačiau norėčiau jus informuoti, kad šių mokesčių, pagrindinių mokesčių - akcizų, pridėtinės vertės, gyventojų pajamų mokesčio – planavimas yra atliekamas pagal tarptautiniu mastu pripažintas metodikas. Toks paprastas skaičių įrašymas iš lubų yra absoliučiai netoleruojamas“, - tvirtino finansų ministras Rimantas Šadžius.

Jo teigimu, kultūros darbuotojų atlyginimams kitais metais jau yra numatyta 25 mln. litų iš pajamų mokesčio.

„Mes ieškojome ir suradome kitus šaltinius, būtent, kaip prisimenate, pelno mokesčio pajamas, kurioms patikslinti mes iš tikrųjų turėjome teisinį ir praktinį pamatą po to, kai spalį gavome įstatymo nustatytas pelno mokesčio įplaukas. Nnors labai gerbiu kultūros darbuotojus, mes nebeturime finansinių galimybių tokios didelės sumos papildomai skirti šiam tikslui, todėl Vyriausybė sunkia širdimi, bet nepritarė šiam siūlymui“, - teigė finansų ministras.

Jo teigimu, nusitaikymas į akcizus gali sukelti problemų.

„Šis lėšų šaltinis pridarytų daug bėdų ne todėl, kad niekas nepripažintų mūsų planuose šitų pajamų, bet dar gautume ir rimtų pastabų iš tų institucijų, po kurių mikroskopu mes dabar esame, ypač atsižvelgiant į mūsų siekius prisijungti prie bendros Europos valiutos. Todėl akcizų planas pagal esamą situaciją, pagal esamas metodikas yra labai įtemptas. Kita vertus, jis, mūsų nuomone, yra realus, realiai suplanuotas, pagal šios dienos duomenis“, - tvirtino R.Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.