Seimas vėl apsisprendė nesiimti V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimo

Seimo opozicijai ketvirtadienį

Šiuo metu V.Uspaskichas vieši Maskvoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Šiuo metu V.Uspaskichas vieši Maskvoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

Už tokį Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus pasiūlymą ketvirtadienį balsavo tik 39 Seimo nariai, prieš buvo 31, susilaikė 44 parlamentarai.

Pasak Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, Seimas lauks, kol išaiškinimą šiuo klausimu pateiks Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

„Daug dėmesio skiriate man, aš, kaip moteris, turiu reaguoti į dėmesį“, - juokavo Seimo pirmininkė L.Graužinienė, reaguodama į A.Kubiliaus besikartojantį prašymą svarstyti V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimą.

Jau nuo lapkričio 19 d. Seimui nepavyksta sudaryti laikinosios tyrimo komisijos, spręsiančios, ar sutikti Seimo narį V.Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V.Uspaskichą.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas, kai šių metų liepos 28 d. šis Seimo narys Vilniaus oro uoste, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V.Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

Seimo statutas numato, kad parlamentaras be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas bei negali kaip nors kitaip būti suvaržoma jo laisvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą