V.Mazuronis: „B.Bradauskas dalyvavo medžioklėje Tauragės rajone, bet nieko nenušovė“

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas socialdemokratas Bronius Bradauskas dalyvavo

B.Bradauskas dalyvavo medžioklėje Tauragės rajone.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
B.Bradauskas dalyvavo medžioklėje Tauragės rajone.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

„Gavau atsakymus, ir mane jie tenkina. Dokumentai rodo, kad jokia „ponų“ medžioklė Tauragėje nevyko. Medžioklėje iš tiesų dalyvavo Seimo narys Bronius Bradauskas, bet gyvūno jis nesumedžiojo. Medžioklės dokumentai tvarkingi, medžioklė nevyko komerciniuose plotuose, nes tokių paprasčiausiai toje vietoje nėra“, – ketvirtadienį pranešė V.Mazuronis.

Medžiokle Tauragės rajone ministras susidomėjo, kai praėjusią savaitę per Vyriausybės valandą Seime į jį kreipėsi Seimo narys konservatorius Jurgis Razma ir klausė, ar „žinoma apie vieno Seimo nario medžioklę spalio mėnesį Tauragės komerciniuose medžioklės plotuose, nušautą elnią ir nesumokėtus 15 tūkst. litų mokesčių“.

Vėliau žiniasklaida pranešė, kad esą vienas Seimo narys ir aukštas pareigas einantis Aplinkos ministerijos sistemos pareigūnas spalį medžiojo Tauragės medžiotojų klubo „Sakalas“ medžioklės ploto vienete ir šios medžioklės metu buvo nušauti elnias ir briedis.

Generalinė miškų urėdija aplinkos ministrą informavo, kad Tauragės miškų urėdija komercinių medžioklės plotų neturi ir medžioklių neorganizuoja.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad Tauragės rajone vyko medžiotojų klubo „Sakalas“ organizuota medžioklė, kurioje dalyvavo B.Bradauskas ir generalinis urėdas Benjaminas Sakalauskas. Tuomet sumedžioti briedžio ir tauriojo elnio patinai. Pastarąjį sumedžiojo B.Sakalauskas. Parlamentaras nieko nesumedžiojo.

Medžioklė vyko teisėtai, medžioklės dokumentai ir licencijos tvarkingos, aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta, pranešė Aplinkos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.