„Tvarkiečiai“ rikiuoja pajėgas rinkimams

Putojantis vynas, sceniniais drabužiais pasipuošę ponios ir ponai, ištrauka iš operos „Fantomas“ – taip Kauno dramos teatre prasidėjo partijos „Tvarka ir teisingumas“ tarybos posėdis, kuriame skelbiamas abėcėlinis partijos kandidatų sąrašas Europos Parlamento rinkimuose.

Prieš pradedant darbą partijos Kauno skyriaus nariai bendražygius nudžiugino pramogine programa.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš pradedant darbą partijos Kauno skyriaus nariai bendražygius nudžiugino pramogine programa.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 14, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:14 PM

„Turime įtikinti kai kuriuos rinkėjus, kad Europos Parlamentas nėra nurašytų politikos mamutų kapinės“, – kalbėjo partijos pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas.

Jis taip pat pareiškė, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ kels savo kandidatą prezidento rinkimuose ir tai yra principinis partijos sprendimas. Kiek anksčiau „tvarkiečiai“ koalicijos partneriams Seime siūlė kelti bendrą kandidatą, tačiau jis nesusilaukė palaikymo.

Ambicijų dalyvauti šiuose rinkimuose neslepia pats R.Paksas, tačiau neaišku, ar Seimas suspės ir norės priimti kelią į rinkimus jam atveriančius teisės aktus. Partijos rinkimų štabo vadovas Kęstas Komskis įsitikinęs, kad tai pavyks padaryti.

„Jokio kito kandidato nebus“, – pareiškė K.Komskis. Jo nuomone, prezidento rinkimuose partijos kandidatui reikia pakliūti bent į antrąjį turą.

„Europos Parlamento rinkimai – tai pasiruošimas 2015 metais vyksiantiems savivaldybių tarybų rinkimams, kurie mums yra itin svarbūs“, – pareiškė partijos rinkimų štabo vadovas K.Komskis.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ išankstiniame sąraše buvo 28 pavardės, tačiau jis galutinai bus patvirtintas kitąmet vyksiančiame kongrese. Šeštadienį paaiškėjo, kad kandidatų į EP bus mažiau – savo vietos atsisakė K.Komskis. Partijos suvažiavimas vyks kitąmet vasarį, tiksli data nepaskelbta.

Pirmoji vieta jau paskirta lyderiui R.Paksui. Sąrašo viršuje prognozuojamos vietos aplinkos apsaugos ministrui Valentinui Mazuroniui, europarlamentarui Juozui Imbrasui, Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui.

„Tvarkiečiai“ Europos Parlamento rinkimuose viliasi surinkti 12-15 proc. rinkėjų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.