Britų policija: nevažiuokite į mūsų šalį

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas jau senokai kalba apie būtinybę suvaldyti imigrantų į šalį srautą. O priemonių imamasi įvairiausių: „Daily Mail“ skelbia, jog britų policijos pareigūnai net nuvyko į Rumuniją, kad pabandytų atkalbėti šios valstybės jaunimą nuo planų emigruoti į Didžiąją Britaniją. Galbūt kita britų policininkų maršruto stotelė – ir Lietuva?

Šimtai tūkstančių rumunų tėvynėje skursta ir planuoja išvykti gyventi ir dirbti svetur. Vienas dažniausių maršrutų - į Jungtinę Karalystę.<br>„Reuters“
Šimtai tūkstančių rumunų tėvynėje skursta ir planuoja išvykti gyventi ir dirbti svetur. Vienas dažniausių maršrutų - į Jungtinę Karalystę.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2013, 10:35 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:22 PM

Tokios misijos Skotland Jardas dar nebuvo surengęs – keli britų pareigūnai atvyko į gūdžią Rumunijos šiaurę, kad pamėgintų perkalbėti juodadarbius migrantus, pasiryžusius vykti uždarbiauti į Londoną ir kitus Anglijos didmiesčius.

Britai daugiausia jaunus rumunus įspėjo, kad jei atvykę jie ims ieškotis darbo juodojoje rinkoje, imigrantai greičiausiai bus išnaudojami arba bus apgauti nusikaltėlių.

Tiesa, tiek britų spauda, tiek kai kurie įtakingi valdančiosios Konservatorių partijos atstovai pastebi, kad nemažai atvykstančiųjų į šalį ima patys vykdyti nusikaltimus – jie dažniausiai vagiliauja. Neretai šviežius imigrantus užverbuoja organizuotos gaujos, kurios juos „įdarbina“ vogti ir plėšikauti.

Britų policijos delegacija į Rumuniją išvyko po reido apleistose futbolo klubo „Hendon“ patalpose Šiaurės Londone. Policininkai ten aptiko keliasdešimt nelegaliai apsistojusių imigrantų, kurie visi buvo atvykę iš to paties Rumunijos regiono.

Vienas rumunas BBC laidai „Panorama“ atskleidė, kad gimtąjį jo kaimą Karpatų kalnuose į Londoną iškeitė net 400 žmonių. Esą visi jie buvo pasiryžę gyventi apgailėtinomis sąlygomis, kad galėtų nelegaliai darbuotis statybose – už triskart daugiau pinigų nei jie gautų Rumunijoje.

„Jei atvyksite į Jungtinę Karalystę dar neturėdami oficialaus darbo, galite būti išnaudojami ar tapti nusikaltėlių aukomis. Siekiame apsaugoti visus londoniečius, taigi ir tuos, kurie planuoja atvykti į Londoną dirbti“, – teigė britų delegacijos vadovas Adrianas Usheris.

Praėjusią savaitę britų spaudoje mirgėjo statistika, kad Londone rumunų sulaikoma septynis kartus daugiau nei etninių britų. Iš užsienio atvykusių nusikaltėlių lygoje po rumunų žengia lenkai, o po pastarųjų – lietuviai.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.