Beglobiams vaikams - pareigūnų dovanos

NATO misiją atliekantys kariškiai išsaugojo gražią tradiciją prieš Kalėdas aplankyti Šiaulių kūdikių globos namus. Pernai prie lakūnų prisijungė pasieniečiai, o šiais metais – ir Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

NATO kariškiai, pasieniečiai ir policijos pareigūnai likimo nuskriaustiems vaikams atvežė kalną dovanų, o mažieji jiems atsidėkojo koncertu.<br>G.Šiupario nuotr.
NATO kariškiai, pasieniečiai ir policijos pareigūnai likimo nuskriaustiems vaikams atvežė kalną dovanų, o mažieji jiems atsidėkojo koncertu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 18, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:43 PM

Į Šiaulių kūdikių globos namus atvažiavę svečiai trečiadienio rytą ilgai iš krovininio mikroautobuso nešė dovanas – sauskelnių pakuotes, drabužėlius, batus, skanumynų dėžutes.

Šįkart dovanų buvo ypač daug, mat dabar Baltijos šalių oro erdvę saugantys Belgijos lakūnai gavo tikslinę paramą iš valstybės. Karinių oro pajėgų vadovybė pervedė 2000 eurų (6900 litų), už kuriuos nupirkta geidžiamiausių dovanų – sauskelnių.

Jos yra labiausiai prašoma dovana, nes valstybės skiriamų pinigų nepakanka. Už gaunamus pinigus galima įsigyti vienas sauskelnes per dieną, o reikia bent penkių.

Globos įstaigos darbuotojams palengvėjo, išvydus, kokį kalną sauskelnių sunešė svečiai. Suskaičiuota beveik 200 įvairaus dydžio pakuočių, kurių įstaigai pakaks porai mėnesių.

„Mes džiaugiamės, kad galime būti čia“, - kuklinosi Belgijos karinių oro pajėgų junginio vadas vyresnysis kapitonas Sebastienas Mesmakeris.

Šiaulių aviacijos bazės vadas Vidmantas Raklevičius nenorėjo įvardinti nei paaukotų sumų, nei prie gerumo akcijos prisidėjusių pavaldinių: „Svarbiausia – esame čia ir galime padėti“.

Dainomis, šokiais svečiams atsidėkoję likimo nuskriausti vaikai sulaukė ir geidžiamiausio svečio – Kalėdų senelio. Iš jo rankų saldumynų pakuotę gavusi viena mergaitė įsidrąsino ir šaukė: „Myliu tave, seneli!“

Šiaulių kūdikių namuose auga 60 beglobių vaikų iki 4 metukų. Šiemet jų buvo gerokai daugiau, bet daliai pasisekė: 10 mažylių grįžo į savo namus, o 17 buvo įvaikinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.