Prokuroras įvardijo D.Ulbinaitės pavardę

Tiesa, už uždarų durų parlamentarams jis pateikė daugiau informacijos.

Prezidentės patarėją D.Ulbinaitę vis sunkiau slegia įtarimai.<br>M.Kulbio nuotr.
Prezidentės patarėją D.Ulbinaitę vis sunkiau slegia įtarimai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-12-18 14:45, atnaujinta 2018-02-19 18:47

„Tikrai negaliu pasakyti, kada bus galutinis sprendimas. Be abejo, tai bus kitąmet“, – Seime žurnalistams sakė D.Valys.

Ikiteisminio tyrimo eiga nekomentuojama jį kontroliuojančio prokuroro Ginto Ivanausko sprendimu.

„Prokuroras sprendžia, kiek tos informacijos gali suteikti. Aš prie to ikiteisminio tyrimo niekaip neprisidedu, nekuruoju, nekontroliuoju, – tvirtino D.Valys. - Galiu tik patikinti, kad ikiteisminis tyrimas vyksta intensyviai, nėra jokių vilkinimo požymio. Ikiteisminis tyrimas yra patikrintas aukštesniojo prokuroro. Kaip skelbta viešai, aukštesnis prokuroras nenustatė esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų“.

Tiesa, už uždarų durų parlamentarams jis pateikė daugiau informacijos.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas patvirtino, kad buvo įvardyta prezidentės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė.

„Prokuroras pareiškė, kad tyrimas vykdomas. Jis negali aiškiai prognozuoti, kada baigsis tyrimas, bet jis tikisi, kad gana sparčiai vykdomas tyrimas turėtų būti artimiausiu metu užbaigtas. Taip pat pasakė, kad yra toje byloje įtariamųjų. Kol kas vieną pavardę paminėjo“, – sakė A.Paulauskas.

Ar byloje gali būti daugiau įtariamųjų, pasak komiteto vadovo, D.Valys neminėjo. Tačiau politikas vylėsi, kad tyrimas bus atliktas iki galo.

„Suprantama, kad D.Ulbinaitė pagal viską nelabai galėjo gauti tos informacijos, jai turėjo kas nors perduoti“, – svarstė A.Paulauskas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius savo ruožtu tvirtino, kad šiame ikiteisminiame tyrime atliekami suplanuoti veiksmai.

„Atlikus tam tikrus veiksmus, kurie dabar atliekami, bus sprendžiamas klausimas (dėl bylos likimo – BNS). (...) Ikiteisminis tyrimas gali trukti pusę metų“, – kalbėjo S.Urbanavičius.

BNS spalio 31 dieną pranešė apie Valstybės saugumo departamento (VSD) perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Tą pačią dieną Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl valstybės paslapties atskleidimo ir piktnaudžiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.