Seimo etikos sargai teigia, kad kitų metų biudžetas priimtas

Seimo Etikos ir procedūrų komisija leido Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei teikti kitų metų valstybės biudžeto įstatymą pasirašyti prezidentei Daliai Grybauskaitei.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 18, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:49 PM

Biudžeto tvirtinimo procesas Seime įstrigo po to, kai dalis Seimo narių suabejojo, ar balsuojant dėl kitų metų biudžeto nebuvo pažeistos procedūros.

Praėjusią savaitę 33 Seimo nariai kreipėsi į Seimo pirmininkę, prašydami sustabdyti 2014 metų valstybės biudžeto įstatymo perdavimą pasirašyti prezidentei D.Grybauskaitei. Jų manymu, įstatymo priėmimo metu konservatoriaus Jurgio Razmos pasiūlymas buvo atmestas pažeidžiant Seimo Statutą.

J.Razma siūlė, kad Finansų ministerijai būtų suteikta teisė gautas viršplanines valstybės biudžeto pajamas panaudoti per krizę sumažintų pensijų kompensavimui.

Už tokį pasiūlymą balsavo dauguma salėje esančių narių – 60. Tačiau L.Graužinienė, pasitarusi su kolegomis, paskelbė, kad balsuojant už pasiūlymus, su kuriais nesutinka Vyriausybė, reikalingas mažiausiai 71 Seimo nario pritarimas. Todėl J.Razmos pasiūlymas buvo atmestas.

Seimo etikos sargai nutarė, kad L.Graužinienė buvo teisi ir leido siųsti biudžeto įstatymą D.Grybauskaitei pasirašyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.