Seimo koridoriuje – A.Skardžiaus ir R.Juknevičienės konfliktas

Konservatorės Rasos Juknevičienės ir socialdemokrato Artūro Skardžiaus žodžių karas vos neperaugo į veiksmus. Trečiadienį Seimo narė pareiškė buvusi užpulta A.Skardžiaus Seimo koridoriuje.

Seimo narių A.Skardžiaus ir R.Juknevičienės konfliktas gali persikelti į teismą.<br>Lrytas.lt montažas
Seimo narių A.Skardžiaus ir R.Juknevičienės konfliktas gali persikelti į teismą.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 18, 2013, 11:49 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:51 PM

„Šį rytą Seimo koridoriuje buvau užpulta A.Skardžiaus. Ėjome trys moterys, o Seimo narys, iš tolo šaukdamas: „Labas, Juknevičiene!“, pradėjo mane koneveikti ir tyčiotis dėl vakarykščių klausimų Seimo posėdyje ir dėl A.Anušausko kreipimosi į Antikorupcijos komisiją. Atrodė, kad tuoj paleis kumščius. Mūsų frakcijos darbuotojos ne juokais išsigando. A.Skardžius rėkė visą kelią iki trečių rūmų. Man beliko jam garsiai pacituoti klasiką: „Jupiteri, Tu pyksti? Vadinasi, Tu neteisus.“ Bet jeigu rimtai, tai ne tik alkoholio problemų turintys, bet ir smurtauti linkę vyrai neturėtų būti Seimo nariais“, - trečiadienį ryte savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė Seimo konservatorė.

Vėliau Seimo narė portalui lrytas.lt tvirtino, kad A.Skardžius elgėsi kaip gatvės nepraustaburnis, kuris pilnas pykčio užsipuolė tris moteris.

„Nenoriu visų žodžių kartoti, ką jis apie mane pasakė. Šaukė ant manęs, pavyzdžiui, „tu, gražuole“, lyg būtų gatvėje. Jis atrodė tikrai grėsmingai, viena kolegė net paspartino žingsnį, nes išsigando“, - prisiminė Seimo narė.

Pats A.Skardžius portalui lrytas.lt teigė, kad jokio konflikto trečiadienį ryte Seime nebuvo. Seimo narys tikina tik informavęs R.Juknevičienę apie ketinimus ją paduoti į teismą dėl šmeižto.

„Aš nesiveliu į moteriškus žaidimus. Ji pavartojo negražius žodžius mano atžvilgiu ir tiek. Aiškinsimės teisme ir tiek. Aš jai pasakiau tai. Aš ketinu prisiteisti nemažą sumą pinigų“, - sakė A.Skardžius.

Jį užrūstino tai, kaip R.Juknevičienė ir jos kolega konservatorius Arvydas Anušauskas komentavo informaciją apie tai, kad A.Skardžiaus sutuoktinė pardavė savo turtą įmonei, kuri siejama su investuotojais iš Rusijos.

Konservatoriai padarė prielaidą, kad taip Rusija galėjo esą atsidėkoti A.Skardžiui, už tai, jog šis tiria konservatorių veiklą energetikos srityje specialiai tam sudarytoje Seimo laikinojoje komisijoje. Konservatoriai įsitikinę, kad ši komisija tapo įrankiu norint sustabdyti suskystintų dujų terminalo statybą Klaipėdoje.

Teigiama, jog A.Skardžiaus sutuoktinės įmonės pirkėjai užsiima prekyba auksu ir brangakmeniais. Seimo narys A.Anušauskas „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė, kad pagal senas tradicijas tokias įmones Rusijoje kuruoja ir prižiūri tos šalies saugumo tarnybos.

Tuo tarpu R.Juknevičienė paragino pasiaiškinti, ar šis sandoris netapo A.Skardžiui Rusijos atlygiu už jo darbus Seime.

A.Skardžius savo žmonos verslo sandorio nesureikšmina.

„Konservatoriai savo tradicinę Rusijos interesų kortą demagogiškai naudoja ne tik tiesiogiai mano veiklos minėtoje Seimo komisijoje atžvilgiu, bet ir prieš mano šeimą ir jos narių nepriklausomai nuo manęs vykdytą verslo veiklą. Konservatorių unikalus „gebėjimas“ visur įžvelgti Rusijos ranką yra tiesiog neatsakingas, nes jie manipuliuoja Lietuvos žmonių jausmais ir klaidina juos ne tik dėl Seimo laikinosios energetikos komisijos ir mano politinės veiklos, bet svarbiausia - ir dėl Lietuvos valstybės saugumo padėties ir jos santykių su kitomis valstybėmis“, - partijos išplatintame pranešime tvirtino A.Skardžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.