V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimas - atidėtas

Ketvirtadienį Seimas eilinį

Seimui jau nuo lapkričio 19 d. nepavyksta sudaryti tyrimo komisijos dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimui jau nuo lapkričio 19 d. nepavyksta sudaryti tyrimo komisijos dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-19 11:09, atnaujinta 2018-02-19 18:30

Pasak Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, tai planuojama svarstyti ateinantį pirmadienį, gruodžio 23 d. Tai bus paskutinis Seimo rudens sesijos posėdis.

Parlamento vadovės teigimu, ketvirtadienį seniūnų sueiga negalėjo įrašyti į darbotvarkę nutarimo projekto dėl tyrimo komisijos sudarymo, nes dar nepraėjo Seimo Statute numatytos 48 valandos nuo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvados.

Tačiau tai neįtikino Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos. Jos vardu Jurgis Razma paprašė Seimo balsuoti, tačiau šis siūlymas nesulaukė Seimo pritarimo. Už jo atsiradimą ketvirtadienio darbotvarkėje balsavo tik 34 Seimo nariai, prieš buvo 25, susilaikė 45 Seimo nariai.

Trečiadienį etikos sargai nutarė, kad Seimas turi sugrįžti prie parlamentaro V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės. Už tokį sprendimą balsavo 7 komisijos nariai, prieš buvo 5, susilaikė 1 parlamentaras.

Seimui jau nuo lapkričio 19 d. nepavyksta sudaryti tyrimo komisijos dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės. Tokiam nutarimo projektui po svarstymo nepritarta, nes konservatoriai pasipriešino siūlymui komisijos pirmininku paskirti Seimo narį Petrą Gražulį.

Vėlesni bandymai sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, spręsiančią, ar sutikti Seimo narį V.Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, irgi buvo nesėkmingi.

V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimas netgi paralyžiavo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos veiklą, nes darbą joje buvo sustabdę opozicijai priklausantys parlamentarai.

Generalinis prokuroras D.Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V.Uspaskichą, primena ELTA.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas, kai šių metų liepos 28 d. šis Seimo narys Vilniaus oro uoste, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V.Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.