Klaipėdos Teatro aikštėje - žvejų ir kariškių vaišės

Šeštadienį Klaipėdoje, Teatro aikštėje, miestiečiams bus išdalinta maždaug

Klaipėdiečiai bandė sužinoti, kaip išvirti tokią skanią košę ir žuvienę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdiečiai bandė sužinoti, kaip išvirti tokią skanią košę ir žuvienę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 20, 2013, 4:43 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:02 PM

Kalėdinį labdaros renginį tradiciškai organizuoja Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.

Į žuvienę bus sudėta per 50 kilogramų menkių, per 70 kilogramų bulvių, o grikių košė dar pagardinama mėsos konservais. Žvejai pasirūpina žuvimis ir kitais produktais, o kariškiai gamina skanius patiekalus. Atėjusieji vaišinami nemokamai.

„Svarbiausia – išlaikyti tradiciją ir vėl sukviesti klaipėdiečius pasibičiuliauti prieš didžiąsias šventes“, – sako konfederacijos vadovas Algirdas Aušra.

Ši tradicija gimė prieš vienuolika metų, kai Klaipėdoje prieškalėdiniu metu nebuvo jokių renginių miesto bendruomenei. A.Aušra pasitarė su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovais ir besibaigiant 2002-iesiems sukvietė klaipėdiečius į pirmąją šventę. Nuo to laiko išdalinta per 10 tūkst. karšto maisto porcijų.

Palankiu oru į Teatro aikštę prie pagrindinės miesto eglės susirenka daug žmonių - prie kariškių palapinių su garuojančiais maisto termosais net išsirikiuoja eilės. Jei sriubos lieka, ji išvežama į senelių globos ar nakvynės namus.

Moterys ne kartą bandė sužinoti receptą, kaip išvirti tokią skanią košę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.

Į Teatro aikštę visuomet užsuka Karinių jūrų pajėgų kapelionas. Jis pašventina maistą prieš pradedant jį dalinti, noriai bendrauja su susirinkusiais.

Kalėdinis labdaros renginys. Klaipėdos teatro aikštė. Gruodžio 21 d. 12 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.