Liberalai ieško savo kandidato prezidento rinkimuose

Liberalų sąjūdis nusprendė atsiklausti partijos narių ir rėmėjų, ar ši opozicinė partija turėtų kelti savo kandidatą per kitais metais vyksiančius šalies vadovo rinkimus.

Per praėjusius Seimo rinkimus Liberalų sąjūdis rėmė D.Grybauskaitę.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Per praėjusius Seimo rinkimus Liberalų sąjūdis rėmė D.Grybauskaitę.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 8:56 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:14 PM

Elektroniniu paštu išplatintoje anketoje partijos nariai gali pareikšti nuomonę, ar Liberalų sąjūdis turi kelti savo kandidatą, nepriklausomai nuo jo galimybių laimėti, ar partija turėtų paremti arba iškelti kurį nors kitą kandidatą, kurio rinkimų programa ir politinės nuostatos geriausiai atitinka liberalias vertybes.

Anketoje partijos nariai taip pat gali pasiūlyti savo kandidatus.

Sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose Liberalų sąjūdis žada paskelbti kitų metų pradžioje.

Partijos pirmininkas Eligijus Masiulis negali kandidatuoti į šalies vadovo postą, nes jam rinkimų dieną dar nebus sukakę 40 metų. Anksčiau buvo minėta, kad rinkimuose liberalams galėtų atstovauti Seimo nariai Petras Auštrevičius arba Vitalijus Gailius.

Per praėjusius šalies vadovo rinkimus Liberalų sąjūdis rėmė dabartinę prezidentę Dalią Grybauskaitę ir rinko jos kandidatavimui reikalingus gyventojų parašus.

Dėl prezidento rinkimų taip pat nėra apsisprendę ir opozicijoje esantys konservatoriai, prieš penkerius metus taip pat rėmę D.Grybauskaitę. Partijos vadovas Andrius Kubilius teigia, kad sprendimas bus priimtas tik išgirdus D.Grybauskaitės atsakymą, ar ji kandidatuos antrai kadencijai. Tikimasi, kad prezidentė tars žodį iki sausio pabaigos. 

Tarp galimų Tėvynės sąjungos kandidatų buvo minimi Seimo nariai Andrius Kubilius arba Irena Degutienė.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 11 dieną. Norintys dalyvauti rinkimuose bus registruojami iki vasario 20 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.